Ο Ψινάκης, η Fosun και η Εθνική Ασφαλιστική

Λίγες ημέρες μετά την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών για την Εθνική Ασφαλιστική όλη η ηγεσία της Fosun που συμμετέχεις τον διαγωνισμό πώλησης της μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρείας της χώρας μας, βρέθηκε στην Ελλάδα με τον Ηλία Ψινάκη, Δήμαρχο Μαραθώνος να προσφέρεται, όπως σημειώνει ο ίδιος στη σελίδα του στο Facebook, (από όπου και η φωτογραφία), να τους γνωρίσει την Ελλάδα!
psinakis
Την Ελλάδα προσπαθεί να γνωρίσει στην ηγεσία της Fosun ο Ηλίας Ψινάκης, Δήμαρχος Μαραθώνος. Όπως αναφέρει το nexdeal.grπαραπέμποντας σε ανάρτηση του Δημάρχου στο Facebook ο συνιδρυτής της Fosun Wang Qunbin, Executive Director and Chief Executive Officer του Ομίλου, η επικεφαλής του ασφαλιστικού τομέα του Ομίλιου Kang Lang, ο επικεφαλής της Fosun στην Ευρώπη George Zhang και ο Bo Chen ‎Assistant President of Fosun Group, General Manager of Corporate Communications& Marketing εικονίζονται σε φωτογραφία σε κάποιο σκάφος, μαζί με τον κ. Ψινάκη.
Σημειώνεται ότι η Fosun συμμετέχει στον διαγωνισμό πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής, ενώ κατέχει ήδη ένα ποσοστό της τάξης σχεδόν 14% στον όμιλο FF Group και συμμετέχει και στο σχήμα αξιοποίησης του Ελληνικού.
Επίσης η  Fosun έχει προχωρήσει σε εξαγορά της πορτογαλικής Caixa Seguros για 1 δισ. ευρώ το 2014 την οποία διεκδικούσε και η αμερικανική εταιρεία ιδιωτικού μετοχικού κεφαλαίου Apollo Global Management.  Το ισχυρό μπάσιμο των Κινέζων πάντως στη χώρα της Ιβηρικής είχε ξεσηκώσει αντιδράσεις σε οικονομικούς παράγοντες. Είναι ενδεικτικό ότι ο Φερνάντο Ούλριχ (CEO-πρόεδρος της τράπεζας Banco Português de Investimento – BPI) είχε προειδοποιήσει ότι η Πορτογαλία εξελίσσεται σε ένα είδος κινεζικού αεροπλανοφόρου στην Ευρώπη, χωρίς κανείς να κάνει τίποτα για να ανακόψει αυτή την εξέλιξη.
Ωστόσο περνάει φάση διοικητικών αναστατώσεων. Πιο συγκεκριμένα ανησυχίες στις αγορές σε σχέση με την στρατηγική του Ομίλου Fosun International Ltd δημιουργεί η παραίτηση του Διευθύνοντος Συμβούλου  και του Αντιπροέδρου του ομίλου. Η παραίτηση του συνιδρυτή Liang Xinjun και του Αντι-Προέδρου Ding Guoqi θα έχει σίγουρα αντίκτυπο στην εταιρεία, όπως δήλωσε ο έτερος συνιδρυτής Guo Guangchang.
ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΗΛΙΑΣ ΨΙΝΑΚΗΣ, ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ, ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, FOSUN


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!