Δήμος ζητά περικοπές θέρμανσης στα σχολεία (έγγραφα) - Aftodioikisi.gr
Τρίτη
22
Νοέμβριος
Back

Δήμος ζητά περικοπές θέρμανσης στα σχολεία (έγγραφα)

Άρχισαν να διανέμονται έγγραφα στην αυτοδιοίκηση για “περικοπές” στην κατανάλωση ενέργειας, μετά και την αυστηρή εντολή της κυβέρνησης προς τους Δήμους, για την επίτευξη στόχων.

Στο “φως” ήρθε επιστολή που έστειλε η δημοτική αρχή του Δ. Νέας Σμύρνης προς τους διευθυντές των σχολείων και τους συλλόγους Γονέων του δήμου, με την οποία τούς ζητά να… «περιορίσουν» τη θέρμανση και τον φωτισμό μέσα στις σχολικές αίθουσες!

Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή, η οποία έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις «…λαμβάνοντας υπόψη τις δυσάρεστες ανατιμήσεις των τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου θεωρούμε σημαντική τη δική σας παρέμβαση προκειμένου να πετύχουμε εξοικονόμηση πόρων από τις δαπάνες λειτουργικών εξόδων των σχολείων μας». Τονίζεται μάλιστα ότι «είναι σημαντικό επίσης να περιοριστεί η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας κατά τις πρωινές ώρες καθώς και η χρήση του φυσικού αερίου μόνο κατά τις κρύες μέρες και πολύ πρωινές ώρες».

Όπως ήταν λογικό, η επιστολή της δημοτικής αρχής ξεσήκωσε σφοδρές διαμαρτυρίες, με την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου να καθιστά σαφές ότι την προσπάθεια εξοικονόμησης πόρων «δεν μπορεί και δεν πρέπει» να την επωμιστεί η σχολική κοινότητα.

Την οργή της εξέφρασε και η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» Νέας Σμύρνης ζητώντας, μεταξύ άλλων, να μπορούν αναπόσπαστα οι μαθητές να συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία χωρίς να… τουρτουρίζουν ή να γουρλώνουν τα μάτια ελλείψει φωτισμού»!

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!