Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Δήμο Καλαμαριάς

Εκδήλωση αφιερωμένη στην Κύπρο, με επίτιμο καλεσμένο και κεντρικό ομιλητή τον κύπριο πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια, διοργανώνουν ο Δήμος Kαλαμαριάς και η Ένωση Κυπρίων Βόρειας Ελλάδας, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας και το Δίκτυο Πάφου – Αδελφοποιημένων Πόλεων της Ελλάδας. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την ευκαιρία τόσο των 42 χρόνων από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, όσο και την Προεδρία της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012 στις 19.00, στο Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη».

Η έναρξη θα γίνει με τα εγκαίνια Έκθεσης Φωτογραφίας, με θέμα «Η καταστροφή της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κύπρου στα Κατεχόμενα», που θα τελέσει ο Κύπριος Πρόεδρος και χαιρετισμό – καλωσόρισμα του Δημάρχου Καλαμαριάς Θεοδόση Μπακογλίδη. Στις 20.00, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας θα μιλήσει, με θέμα «Κυπριακό – Τελευταίες εξελίξεις». Θα ακολουθήσει παράδοση της προεδρίας του Δικτύου Πάφου – Αδελφοποιημένων Πόλεων της Ελλάδας από το δήμαρχο Καλαμαριάς στο δήμαρχο Κερκυραίων. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Η καταστροφή της πολιτιστικής
κληρονομιάς της Κύπρου στα Κατεχόμενα

Η φωτογραφική έκθεση «Η καταστροφή της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κύπρου στα Κατεχόμενα», αποτελεί τον καρπό της συνεργασίας μεταξύ του Μουσείου της Ιεράς Μονής Κύκκου και της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας, αποσκοπώντας στην καλύτερη και εγκυρότερη πληροφόρηση του ελλαδικού κοινού αλλά και των ξένων, σχετικά με το θέμα της καταστροφής της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κύπρου μετά την τουρκική εισβολή.

Παρουσιάζει εύγλωττα τη σημερινή τραγική κατάσταση των ναών διαφόρων χριστιανικών δογμάτων (ορθοδόξων, καθολικών, μαρωνιτικών, αρμενικών) στην κατεχόμενη Κύπρο. Σε κάποιες περιπτώσεις, δίπλα στις σημερινές όψεις των ναών παρατίθενται και φωτογραφίες των ίδιων μνημείων πριν την τούρκικη εισβολή (πριν το 1974), ώστε ο επισκέπτης μέσα από την σύγκριση να διαπιστώνει αβίαστα τη σημερινή κατάσταση. Τις φωτογραφίες πλαισιώνουν συνοδευτικά κείμενα σε τρείς γλώσσες (ελληνικά αγγλικά και ιταλικά).

Η έκθεση λειτουργεί στον Πολυχώρο Τέχνης Remezzo, στην Καλαμαριά από 3 – 17 Νοεμβρίου (Τρίτη – Παρασκευή 10.00 – 14.00 και 17.00 – 21.00).

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!