Ο Πατούλης παρέα με τον Μπέο εγκαινίασε το ΚΕΠ Υγείας του Δ. Βόλου

Με την παρουσία του Προέδρου της ΚΕΔΕ και του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ), Γιώργου Πατούλη, του έκπτωτου δημάρχου Βόλου και Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Νέα Εποχή-Νέα Δυναμική» κ. Αχιλλέα Μπέου και του Ασκούντος καθήκοντα Δημάρχου Βόλου κ. Θάνου Θεοδώρου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Βόλου υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του «Διαύλου» επί της οδού Τοπάλη.

Ο Γιώργος Πατούλης, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, στον χαιρετισμό που απηύθυνε, μίλησε για τον ρόλο των ΚΕΠ Υγείας και τη σημασία που έχουν οι δράσεις κοινωνικής πρόνοιας των δήμων. «Ο θεσμός των ΚΕΠ Υγείας γεννήθηκε και διευρύνεται με συνέπεια και σωστή τεχνογνωσία. Η πρόληψη της Υγείας των Δημοτών είναι στο χέρι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συνεπώς με βάσει τα πρωτόκολλα του Π.Ο.Υ. που ακολουθούν τα ΚΕΠ Υγείας, μπορεί ο δημότης να πραγματοποιήσει προσυμπτωματικό έλεγχο ώστε να μη φθάσει στο στάδιο της θεραπείας της νόσου» σημείωσε ο κ. Πατούλης.

Από την πλευρά του, ο ασκών καθήκοντα Δημάρχου Βόλου κ. Θ. Θεοδώρου δήλωσε σχετικά: «Το Κέντρο Πρόληψης Υγείας, μία νέα δομή σε πανελλήνιο επίπεδο, στοχεύει στη βελτίωση αυτού που όλοι μας οφείλουμε να τιμούμε και να προστατεύουμε : την Υγεία. Στις δύσκολες ημέρες της οικονομικής κρίσης η ανάδειξη αξιών και προτεραιοτήτων, η προάσπιση του κοινού καλού αποτελούν δείκτες ανθρωπιάς και ευαισθησίας. Με τρόπο έμπρακτο και ουσιαστικό ο Δήμος Βόλου σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων για μια ακόμη φορά προάγει την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση για το πολυτιμότερο των αγαθών : την Υγεία. Το ΚΕΠ και η λειτουργία του υποστηρίζουν τη δωρεάν και άμεση διασφάλιση, ενημέρωση, πρόληψη και προάσπιση της υγείας των πολιτών με διάφορες δομές και διαφορετικές υποδομές. Όλοι μας έχουμε δικαίωμα στην παροχή υπηρεσιών υγείας και όλοι μας υποχρεούμαστε να τη διαφυλάττουμε με τρόπο απλό και άμεσο: με το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Βόλου».

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο πρ. Γερουσιαστής Αμερικής και Πρόεδρος της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης κ. Κρις Σπύρου, καθώς και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, συλλόγων και φορέων αλλά και πλήθος κατοίκων της περιοχής.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΑΤΟΥΛΗΣ, ΕΓΚΑΙΝΙΑ, ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ, ΜΠΕΟΣ, ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!