Ο Μουζάλας ανάβει τα αίματα και στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης – Στήριξη από τον Μπουτάρη

Η υπόθεση του Γιάννη Μουζάλα που αποκάλεσε την πΓΔΜ «Μακεδονία» ανέβασε τους τόνους και στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης. Αφορμή η ανακοίνωση της παράταξης της ΝΔ «Εντάξει» (σ.σ. διαβάστηκε στη συνεδρίαση από τον αντιπρόεδρο του ΔΣ, Δημήτρη Κούβελα) σύμφωνα με την οποία  «πρόκειται για εθνικό και πολιτικό ολίσθημα. Και τα πολιτικά ολισθήματα πληρώνονται ακριβά. Κανείς δεν μπορεί να διανοηθεί ότι Έλληνας υπουργός εκφράζεται με αυτόν τον τρόπο κι ότι εννοεί τα λεγόμενά του, αλλά ούτε μπορεί να δεχτεί μια ετεροχρονισμένη συγνώμη και να αφεθούν τέτοιες συμπεριφορές να περάσουν χωρίς πολιτικές συνέπειες. Ως Θεσσαλονικείς και Μακεδόνες, δεν μπορούμε να δεχτούμε την προσπάθεια χάλκευσης της ιστορίας», κατέληγε η ανακοίνωση της μείζονος αντιπολίτευσης.

Το γεγονός προκάλεσε την έντονη αντίδραση του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη αλλά και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτη Αβραμόπουλου οι οποίοι επιτέθηκαν στον κ. Κούβελα: «Απορρίπτω αυτά που λες μετά βδελυγμίας. Ζεις στον κόσμο σου» του είπε ο κ. Μπουτάρης. «Είσαι ανιστόρητος και εκτός τόπου και χρόνου. Κανείς θέατρο και παιχνίδι εντυπώσεων», πρόσθεσε ο Π. Αβραμόπουλος.

Στη συνέχεια ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης στήριξε τον Γ. Μουζάλα λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ένα λάθος έκανε. Κι εγώ πολλές φορές έχω πει τα Σκόπια, Μακεδονία και έχω πει ότι είναι λάθος. Επί Σαμαρά ξεκίνησε το μεγάλο πρόβλημα για τη χώρα κι ενώ η επίσημη θέση της κυβέρνησης είναι ένα σύνθετο όνομα, ακούμε τον Καμμένο που είναι εθνικοπατριώτης να δημιουργεί θέμα επειδή έκανε ένα λάθος ο Μουζάλας», τόνισε. Και προσθεσε απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση: «Θα πρέπει να ντρέπεστε που φέρνετε ένα τέτοιο θέμα για συζήτηση. Όταν όλοι οι Σύροι και οι Ιρακινοί σου λένε πρέπει να περάσουμε από τη Μακεδονία, όταν παγκοσμίως από δικό μας λάθος τη λένε Μακεδονία κι εμείς τη λέμε FYROM, είναι ντροπή να το συζητάμε. Είναι ντροπή γιατί ένας άνθρωπος σαν τον Μουζάλα έχει γίνει κομμάτια για το προσφυγικό».

Ακολούθησε φραστικό επεισόδιο και ολιγόλεπτη διακοπή του δημοτικού συμβουλίου, με την παράταξη «Εντάξει», απόντος του επικεφαλής Σταύρου Καλαφάτη να αποχωρεί από τη συνεδρίαση ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

«Εντάξει»: Ο Μπουτάρης πετάει… χαρταετό

Μάλιστα σε ανακοίνωσή της τονίζουν ότι «σήμερα ζήσαμε το απόλυτο ξεγύμνωμα της διοίκησης Μπουτάρη. Αποδείχτηκε ότι στα κρίσιμα θέματα, όπως αυτό της ονομασίας της γειτονικής χώρας ο δήμαρχος πετάει… χαρταετό –και μάλιστα με καθυστέρηση δύο ημερών. Εκτυλίχθηκε ένα σόου πανικού και ύβρεων, από τη διοίκηση Μπουτάρη και για την ταμπακέρα τσιμουδιά. Όταν τολμήσαμε να θέσουμε την άποψή μας για το κρίσιμο θέμα, το οποίο δημιουργεί μείζονα ενδοκυβερνητική κρίση και κλονίζει την πλειοψηφία της συγκυβέρνησης στη Βουλή, η αντίδραση της διοίκησης ήταν, δια στόματος δημάρχου, πρώτα να καλύψει πλήρως τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κι έπειτα να εξακοντίσει ύβρεις και να φύγει για να ασκήσει προσωπική πολιτική στο θέμα του μετρό.

Οι ύβρεις και οι προσβολές χαρακτηρίζουν, όχι τους αποδέκτες, αλλά τους εμπνευστές και εκφραστές τους. Ως εκ τούτου, επιστρέφουμε ως επιεικώς απαράδεκτα όσα ακούστηκαν από την παράταξη της διοίκησης, ακόμη και κατά του αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Κούβελα.

Οι Θεσσαλονικείς ας κρίνουν την ουσιαστική κάλυψη της διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης στον υπουργό που ονόμασε τη FYRoM – Μακεδονία. Οι Θεσσαλονικείς ας κρίνουν τους χαρακτηρισμούς που πέταξε εναντίον των συμβούλων των “Εντάξει” ο δήμαρχος, αλλά και ο πρόεδρος του σώματος.

Η αδυναμία τους μετατράπηκε σε πανικό. Δε σεβάστηκαν το βήμα της Δημοκρατίας, που αποτελεί το βήμα το Δημοτικού Συμβουλίου. Κάλυψαν τον υπουργό που ταύτισε τη Μακεδονία με τα Σκόπια, υιοθετώντας ανιστόρητες και αντεθνικές θέσεις, ξεχνώντας ακόμη και τις περίφημες σύνθετες ονομασίες.

Οι “Εντάξει” έχουν ξεκάθαρη θέση για το θέμα. Ο κόσμος της Θεσσαλονίκης, όμως, απαιτεί ξεκάθαρη θέση από τη διοίκηση Μπουτάρη. Μπορεί να μας πει ποια είναι η θέση του; Ή, μήπως, κατά την προσφιλή του τακτική, συμφωνεί με όλους;», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ, ΜΟΥΖΑΛΑΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!