Ο «κόκκινος» Πελετίδης κατά των hot spots για τους πρόσφυγες – Τι είπε για τα ανοιχτά κέντρα φιλοξενίας (βίντεο)

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δημόσια δήλωση του δημάρχου Πατραίων, Κώστα Πελετίδη, ο οποίος στηρίζεται από το ΚΚΕ.

Συγκεκριμένα την 1η Μαρτίου, με δηλώσεις του είχε πει: «Είμαστε αντίθετοι με τα hot spots, που δημιουργούν μόνο συνθήκες εγκλωβισμού. Αν έρθουν μετανάστες στην περιοχή μας, θα καλέσουμε το λαό να εκφράσει την αλληλεγγύη του και να τους στηρίξει με ότι χρειάζονται, ρούχα, τρόφιμα, για να συνεχίσουν το δύσκολο ταξίδι τους.

Θα απαιτήσουμε από την κυβέρνηση και τα αντίστοιχα υπουργεία, να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες, για την καταγραφή και τη μετεγκατάσταση στις χώρες που επιθυμούν, με διαδικασίες που δε θα προσβάλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ενάντια σε ρατσιστικές, σκοταδιστικές και αντιδραστικές αντιλήψεις, όπως αυτές της Χρυσής Αυγής».

Όπως γίνεται κατανοητό η δήλωση αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. Μεταξύ αυτών, αντέδρασε και ο βουλευτής του Ποταμιού Ιασ. Φωτήλας.

Μετά από αυτές τις αντιδράσεις ο δήμαρχος αναγκάστηκε σε… διορθωτική δήλωση, τονίζοντας μεταξύ άλλων:

«Είμαστε αντίθετοι στην δημιουργία hot spots που δημιουργούν μόνο συνθήκες εγκλωβισμού. Αποτελούν κέντρα διαλογής για μετεγκατάσταση ελαχίστων προσφύγων , μόνο όσων επιλέξουν με βάση τις ανάγκες των μονοπωλίων κρατών μελών της ΕΕ, και οι υπόλοιποι θα παραμένουν μαζικά εγκλωβισμένοι.

Η θέση μας εξακολουθεί να είναι η δημιουργία ανοιχτών και δημοσίων, προσωρινών χώρων υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών – προσφύγων , που θα λειτουργούν με ευθύνη αποκλειστικά του κράτους, του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Σε αυτές τις δράσεις να μην υπάρχει καμία εμπλοκή ΜΚΟ, που και ο ρόλος μερικών είναι τουλάχιστον ύποπτος. Δημιουργεί ερωτηματικά το τελεσίγραφο της αποκεντρωμένης διοίκησης, που ζητά από τους δήμους να καταγράψουν και να αποστείλουν τις ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στην περιοχή τους.

Σε αυτά τα κέντρα, να παρέχεται ιατροφαρμακευτική φροντίδα, δωρεάν σίτιση και στέγαση, διερμηνεία και νομική αρωγή. Ειδική μέριμνα από κρατικούς φορείς για ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες και μετανάστες, μητέρες και παιδιά, εγκύους, ΑΜΕΑ, θύματα κυκλωμάτων διακίνησης ανθρώπων και εμπορίας οργάνων».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ, HOT-SPOTS, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΤΡΑΙΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!