Ο Καμίνης προτιμάει τον Μητσοτάκη από τη Φώφη

Η παρουσία σήμερα στο συνέδριο της Δράσης (κίνησης χωρίς καμία εκλογική δύναμη) του Κυρ. Μητσοτάκη, του Στ. Θεοδωράκη, της Άν. Διαμαντοπούλου και του Γ. Καμίνη, και το γεγονός ότι θα μιλήσουν, ενώ παράλληλα θα διεξάγεται η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, συνιστά εξέλιξη που περιπλέκει σοβαρά τα πράγματα εις βάρος του εγχειρήματος της Φ. Γεννηματά και λειτουργούν προς όφελος του πρόεδρου της Ν.Δ., όπως σχολιάζει σε ρεπορτάζ της η «Αυγή».

Με την κίνησή του να αρνηθεί την πρόσκληση της Φ. Γεννηματά να απευθύνει χαιρετισμό στη Συνδιάσκεψη και, αντί αυτού, να παραστεί και να μιλήσει στο συνέδριο της Δράσης που συνεργάζεται με το Ποτάμι, ο Στ. Θεοδωράκης στέλνει αρνητικό σήμα σχετικά με τις προοπτικές συνεργασίας τους. Παρ’ότι το Ποτάμι συμμετέχει στην Επιτροπή Διαλόγου και ενώ θα μπορούσε να παραστεί και στις δύο πολιτικές εκδηλώσεις, ο Στ. Θεοδωράκης επιλέγει να μιλήσει μόνο από το βήμα του συνεδρίου της Δράσης, από όπου θα μιλήσει επίσης ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. έχει ξεκινήσει ένα πολιτικό φλερτ με το Ποτάμι, με τον Στ. Θεοδωράκη να ανταποδίδει, συνεχίζοντας ωστόσο να κρατά κλειστά τα χαρτιά του τόσο απέναντι στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης όσο και προς το ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το σήμα που στέλνουν ο επικεφαλής του Ποταμιού και δύο κεντρικά πρόσωπα της Κεντροαριστεράς, ο δήμαρχος Αθηνών Γ. Καμίνης και η επικεφαλής του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση Άννα Διαμαντοπούλου, το οποίο επίσης συμμετέχει στην Επιτροπή Διαλόγου, δεν μπορεί παρά να λειτουργήσει προς όφελος του Κυρ. Μητσοτάκη και, ταυτόχρονα, να προκαλέσει μεγάλη ζημιά στην προσπάθεια της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Εάν επιβεβαιωθούν πληροφορίες περί παρουσίας και πρώην οικονομικού υπουργού, βασικού προσώπου του εκσυγχρονιστικού και κεντροαριστερού χώρου, τότε τα πράγματα είναι ακόμα πιο σαφή για το ΠΑΣΟΚ.

Άλλωστε, πέραν του γεγονότος ότι η Δράση είναι συνεργαζόμενη κίνηση με το Ποτάμι, η εξέλιξη αυτή πρέπει να γίνει αντιληπτή και στο πλαίσιο των στενών πολιτικών σχέσεων που διαχρονικά διατηρεί ο επικεφαλής της με την Ντ. Μπακογιάννη.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, θα μιλήσει στο συνέδριο της Δράσης την Κυριακή, στις 11.30.

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΝΔ, ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ, ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, ΠΑΣΟΚ, ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΜΙΝΗΣ, ΔΡΑΣΗ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ, ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΟΤΑΜΙ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!