Ο… καλός γείτονας από τη «Χάρτα της Βιέννης» φαίνεται

Τη βελτίωση της κατανόησης και της συμβίωσης μεταξύ των κατοίκων της αυστριακής πρωτεύουσας, έχει ως στόχο της η αποκαλούμενη «Χάρτα της Βιέννης», που παρουσίασε τώρα επίσημα, μετά την ολοκλήρωση του δημόσιου διαλόγου, διάρκειας σχεδόν ενός έτους, η ελληνικής καταγωγής, αντιδήμαρχος και αναπληρώτρια κυβερνήτης του αυστριακού ομόσπονδου κρατιδίου της Βιέννης, Μαρία Βασιλάκου.

Η «Χάρτα» αποτελεί ένα κομμάτι πραγματικότητας από εκείνα που κανείς σήμερα σκέπτεται και αισθάνεται στη Βιέννη, έχοντας την ευκαιρία να γίνει βίωμα για τους πολίτες της πρωτεύουσας, τόνισε η κ. Βασιλάκου, κατά την παρουσίαση στους εκπροσώπους των αυστριακών και ξένων Μέσων Ενημέρωσης, στο βιεννέζικο Δημαρχείο, μαζί με τη δημοτική σύμβουλο, αρμόδια για θέματα Ενσωμάτωσης, Σάντρα Φράουνεμπεργκερ.

Η διαδικασία της «Χάρτας της Βιέννης», της πρωτεύουσας που αναδεικνύεται συνεχώς τα τελευταία χρόνια η πόλη με την καλύτερη ποιότητα ζωής σε παγκόσμια κλίμακα, θεωρείται ήδη το καλύτερο πρακτικό παράδειγμα για άλλες μητροπόλεις και ήδη έχει επιδειχθεί έντονο ενδιαφέρον από μια σειρά πόλεων σε Γαλλία, Γερμανία και Ιταλία.

Στη «Χάρτα» έχουν συγκεραστεί 1.800 προτάσεις που έχουν επεξεργαστεί 8.500 πρόσωπα, τα οποία συμμετείχαν στον πολύμηνο, σχετικό διάλογο, που οργάνωσαν, με συντονιστή τους το Δημαρχείο Βιέννης, οι διαφορετικότεροι θεσμοί, από την Αρχιεπισκοπή, πολλά σχολεία της πόλης, τράπεζες, μεγάλες επιχειρήσεις, μέχρι τους γνωστότερους αθλητικούς συλλόγους.

Όπως ανέφερε η ελληνικής καταγωγής πολιτικός, η «Χάρτα» περιλαμβάνει επτά θεματικούς τομείς, δηλαδή μορφές συμπεριφοράς στην καθημερινότητα, συναναστροφή με τις διαφορετικότητες της κοινωνίας, συμπεριφορά στην κυκλοφορία στους δρόμους, συμπεριφορά στα δημόσια μέσα μεταφοράς, καθαριότητα στην πόλη και στο δημόσιο χώρο που αποτελεί και ζωτικό χώρο, γερμανική γλώσσα για νέους και ηλικιωμένους.

Η παρουσίαση των αποτελεσμάτων της διαδικασίας της «Χάρτας» χαιρετίστηκε ως θετική έκπληξη και ως πρόθεση της τοπικής αυτοδιοίκησης στην αυστριακή πρωτεύουσα να ασχοληθεί σοβαρά με τα προβλήματα της συμβίωσης στην πόλη και με τη δυσαρέσκεια των πολιτών της, που διατυπώθηκε στη διάρκεια του πολύμηνου διαλόγου και να προχωρήσει στην εξεύρεση λύσεων, τις οποίες προσδοκούν οι Βιεννέζοι πολίτες.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΚΟΣΜΟΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΔΙΕΘΝΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!