Ο Γκλέτσος μετά το… ψάρι τα βάζει και με τον Μπουτάρη: Ξενοφοβικό κήρυγμα του δημάρχου Στυλίδας – Γιατί τον ενόχλησε η δήλωση Μπουτάρη για τους πρόσφυγες

Μετά το… ψάρι, ο Απόστολος Γκλέτσος, ο γνωστός και μη εξαιρετέος δήμαρχος Στυλίδας και πρόεδρος της Τελείας, θυμήθηκε και τους πρόσφυγες.

Με αφορμή μια δήλωση του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, ότι πρέπει να δοθεί εργασία στους πρόσφυγες, ο πρόεδρος της Τελείας έβγαλε ανακοίνωση, όπου, χωρίς να κατονομάζει κανέναν επιτίθεται κατά της εν λόγω θέσης και ζητάει κανείς πρόσφυγας να μη βρει δουλειά μέχρι να λυθεί το θέμα της ανεργίας για τους γηγενείς!

Έτσι, η Τελεία, ζητάει να μη βρεθεί καμιά δουλειά για τους πρόσφυγες, και πατάει πάνω στο οξυμένο κοινωνικό πρόβλημα της ανεργίας για να εντείνει τα ξενοφοβικά σύνδρομα που έχουν καλλιεργηθεί εδώ και καιρό από διάφορες πλευρές.

Είναι ενδεικτική η ανακοίνωση Τύπου της Τελείας:

«Προς μεγάλη μας έκπληξη, ακούσαμε από επίσημα χείλη ότι θα πρέπει να δώσουμε εργασία στους πρόσφυγες.

Όμως, ακούγεται εξωφρενικό και είναι άδικο για τον Έλληνα και την Ελληνίδα αυτό που σκέφτεσθε και σχεδιάζετε.
Συμφωνούμε στο πλαίσιο των διεθνών συνθηκών αλλά και στο πνεύμα της Ελληνικής φιλοξενίας να προσφέρουμε τροφή, στέγη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όσο χρειαστεί στους πρόσφυγες.

Στην Ελλάδα, όμως, της ανεργίας, όπου το 60% των νέων αναζητούν εναγωνίως εργασία, ενώ ο γενικότερος πληθυσμός σε ποσοστό πάνω από 30% παραμένει άνεργος και βιώνει τη φτώχεια και την εξαθλίωση, θα πρέπει να κοιτάξουμε πρώτα το σπίτι μας και την Πατρίδα μας, ώστε και εμείς με τη σειρά μας να ανταποκριθούμε ως σωστοί οικοδεσπότες των κατατρεγμένων και των όσων χρήζουν, πραγματικά, βοηθείας.

Κανένας Έλληνας και καμία Ελληνίδα χωρίς εργασία».

Ωστόσο, πίσω από αυτήν την επίθεση κατά του Μπουτάρη, ίσως και να υπάρχει και μια προσωπική κόντρα. Άλλωστε, θυμίζουμε, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης είχε ενοχληθεί με τις δηλώσεις Γκλέτσου περί ψαριού και είχε πει πως αυτό είναι κάτι προσωπικό.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ, ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΚΛΕΤΣΟΣ, ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ, ΤΕΛΕΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!