εισαγγελέας-διαψεύδει-δήμαρχο-φιλια-1094756
ΔΗΜΟΙ | 18.11.2022 | 19:05

Εισαγγελέας διαψεύδει δήμαρχο Φιλιατών: Για κακούργημα παραπέμπονται αντιδήμαρχος & υπάλληλος

Με την κατηγορία εγκατάλειψης ζώων σε βαθμό κακουργήματος παραπέμπει ο εισαγγελέας σε δίκη τον υπάλληλο και τον αντιδήμαρχο του Δήμου Φιλιατών, που οδηγήθηκαν σήμερα ενώπιον του για την υπόθεση των κουταβιών που εγκαταλείφθηκαν στο φράγμα του Καλαμά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του aftodioikisi.gr, στην πρώτη κατάθεση του ο υπάλληλος του δήμου αποκαλύπτει ότι με εντολή αντιδημάρχου έβαλε τα κουταβάκια σε μια σακούλα και τα πέταξε στο φράγμα Καλαμά.

Ωστόσο, στον εισαγγελέα παρουσιάστηκαν στοιχεία από την  κτηνιατρική υπηρεσία της Περιφέρειας Ηπείρου που έσπευσε (σ.σ. ο περιφερειάρχης Α. Καχριμάνης και ο δήμαρχος Φιλιατών Σπ. Παππάς διατηρούν εξαιρετικές πολιτικές και φιλικές σχέσεις), έξι κουταβιών, καλά στην υγεία τους, σενάριο που υποστήριξε και κατά την πρωινή τηλεφωνική του επικοινωνία με το aftodioikisi.gr, και ο δήμαρχος Φιλιατών.

Το περίεργο είναι ότι, σε αντίθεση μάλιστα με όσα είπε ο κ. Παππάς στην ιστοσελίδα (σ.σ. υποστήριξε ότι περισυνελέγησαν και μεταφέρθηκαν σε ασφαλή χώρο εκτός του χωριού), τα έξι κουταβάκια, παρότι ο δήμος διαθέτει καταφύγιο ζώων, βρέθηκαν σε ακίνητο ιδιοκτησίας του αντιδημάρχου που, σύμφωνα με την κατάθεση του υπαλλήλου, έδωσε την εντολή να πεταχτούν στο φράγμα.

Πλήθος ερωτημάτων

Το γεγονός γεννά πλήθος ερωτημάτων, ένα από τα οποία είναι αν πράγματι πρόκειται για τα κουτάβια που πετάχτηκαν μέσα σε σακούλα στο νερό ή για άλλα. Πόσο μάλλον, που τα συγκεκριμένα σκυλάκια, παραμένουν στο σπίτι του αντιδημάρχου, την ώρα που, σύμφωνα με πληροφορίες η μητέρα τους, τριγυρνάει αναζητώντας τα μέσα στην πόλη.

Πιθανότατα λόγω όλων αυτών των περίεργων συμπτώσεων, ο εισαγγελέας να μην πείστηκε από το σενάριο του δήμου Φιλιατών (Παππάς) και της Περιφέρειας Ηπείρου (Καχριμάνης) και άσκησε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, με τους δύο να λαμβάνουν προθεσμία για να απολογηθούν την προσεχή Δευτέρα.

Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά ο επί δημαρχίας Σπ. Παππά πετιούνται είτε έμψυχα είτε άψυχα αντικείμενα: Τον Οκτώβριο του 2019 είχε γίνει σάλος, με το θέμα να φτάνει και στη Βουλή, όταν βρέθηκαν πεταγμένα λογοτεχνικά βιβλία (φωτο) της βιβλιοθήκης του Δήμου Φιλιατών σε παράνομη χωματερή (ΧΑΔΑ).

λογοτεχνικών βιβλίων της βιβλιοθήκης του Δήμου Φιλιατών σε παράνομη χωματερή (ΧΑΔΑ)