ο-δήμος-βάρης-βούλας-βουλιαγμένης-τίμ-1129785
ΔΗΜΟΙ | 30.01.2023 | 15:56

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης τίμησε του πεσόντες Ήρωες των Ιμίων

Παρουσία του Δημάρχου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσία της χώρας, των ενόπλων δυνάμεων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πραγματοποιήθηκε εκδήλωση τιμής για τους τρεις πεσόντες Ήρωες στα Ίμια, έδωσαν της ζωή τους τη νύχτα της 31ης Ιανουαρίου του 1996 να υπερασπιζόμενοι την πατρίδα.

Μετά τη δοξολογία από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ. Αντώνιο, ο Δήμαρχος τόνισε το μέγεθος της θυσίας των πεσόντων αξιωματικών και την  σημασία της κρίσης των Ιμίων, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Τον Υποπλοίαρχο Χριστόδουλο Καραθανάση, τον Υποπλοίαρχο Παναγιώτη Βλαχάκο και τον Αρχικελευστή Έκτορα Γιαλοψό οφείλουμε να τους θυμόμαστε και να τους τιμούμε. Να αναφέρουμε τα ονόματά τους και να διδάσκουμε τους νεότερους για την θυσία τους.

Νιώθουμε έντονα το βάρος της ευθύνης που έχουμε απέναντι στην ιστορία και στους νεκρούς της, να κρατήσουμε τη θυσία τους ως φάρο για να καθοδηγεί τις επιλογές μας και να διορθώνει τα λάθη μας.

Έχουμε βαθιά υποχρέωση να κρατήσουμε τη μνήμη των Ηρώων μας ζωντανή, να τονίσουμε την αξία της θυσίας τους και να δώσουμε υπόσχεση τιμής, ότι είμαστε εδώ, έτοιμοι να υπερασπιστούμε κάθε γωνιά αυτής της χώρας. Από την μικρότερη βραχονησίδα μας, ως την τελευταία άκρη της εθνικής μας κυριαρχίας.

Η σημερινή προκλητικότητα της Τουρκίας μας βρίσκει πιο έτοιμους από ποτέ. Η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεών μας είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει δραστικά κάθε πρόκληση. Είμαστε έτοιμοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων τόσο σε πολιτικό όσο και σε στρατιωτικό επίπεδο.

Η σημερινή ημέρα μας θυμίζει ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο. Ως Έλληνες πρέπει να είμαστε συνεχώς σε εγρήγορση και να διαφυλάττουμε τις αξίες και τις αρχές του Ελληνισμού»!

Στη συνέχεια χαιρετισμό απεύθυνε ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη καθώς και εκπρόσωπος του Δημάρχους Καλυμνίων κ. Δημήτρη Διακομιχάλη.

Παρουσία αγήματος και μπάντας του πολεμικού ναυτικού κατατέθηκαν στεφάνια στη μνήμη των πεσόντων αξιωματικών Αντιναύαρχο Χριστόδουλο Καραθανάση, Αντιναύαρχο Παναγιώτη Βλαχάκο και Πλοίαρχο Έκτορα Γιαλοψό και η τελετή ολοκληρώθηκε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής και τον Εθνικό Ύμνο. Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης τιμά τους Ήρωες που έπεσαν στα Ίμια και για το λόγω αυτό ήδη από το 1996 ο τότε Δήμαρχος Βούλας, αείμνηστος Άγγελος Αποστολάτος ονόμασε την κεντρική πλατεία της πόλης Πλατεία Ιμίων και τοποθέτησε στο κέντρο της μνημείο στο οποίο αναγράφονται τα ονόματα τους.