Ο Δήμος Θεσσαλονίκης ανταμοίβει όσους προσφέρουν τρόφιμα στα συσσίτια

Φυτά, λουλούδια, αλλά και βιβλία θα μπορούν να παραλαμβάνουν ως ένδειξη εκτίμησης της κίνησής τους, όσοι προσφέρουν τρόφιμα μακράς διάρκειας στην κοινωνική δράση που διοργανώνουν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο Δήμος Θεσσαλονίκης, με στόχο τη διανομή των τροφίμων στα συσσίτια απόρων.

Η δράση, με τον τίτλο «Παίρνεις ανάσα, δίνεις ζωή», θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Ιπποδρομίου, μπροστά από το Κέντρο Ιστορίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, από τη Δευτέρα 18 έως την Παρασκευή 22 Μαΐου, τις ώρες 10.00 – 13.00 και 17.00 – 20.00.

«Στη διάρκεια της σφοδρής κρίσης στον πυρήνα της κοινωνίας, είτε μεμονωμένα ως άτομα, είτε συλλογικά, είτε ως φορείς, είτε ως επιχειρήσεις, καταφέραμε να απλώσουμε και να στηρίξουμε ένα δίχτυ κοινωνικής αλληλεγγύης» ανέφερε, σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Κάθε προσφορά είναι εκτιμητέα. Μας κάνει όλους πιο ευαίσθητους ώστε να μπορέσουν αυτοί που έχουν ανάγκη να φτιάξουν και πάλι τη ζωή τους» σημείωσε, από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης, Χάρης Αηδονόπουλος.

Τη δράση υποστηρίζουν και οι αντιδημαρχίες Πολιτισμού και Πρασίνου του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στις ενέργειες της περιφέρειας για την αντιμετώπιση της φτώχειας και τις δράσεις αλληλεγγύης προς τις «ευπαθείς» πληθυσμιακές ομάδες της Κεντρικής Μακεδονίας. Ειδική αναφορά έκανε στον χτεσινό φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την Εθνική EURO 2004, στο πλαίσιο του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδας) για την εκπλήρωση της ευχής του 16χρονου Χρυσοβαλάντη, με τα έσοδα να διατίθενται για την ενίσχυση του Παιδοογκολογικού Τμήματος του ΑΧΕΠΑ.

«Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για το 2014-2020, έχουμε προβλέψει ειδικό Άξονα Προτεραιότητας για την καταπολέμηση της φτώχειας, με προϋπολογισμό 179 εκατομμύρια ευρώ. Ταυτόχρονα, συμπράττοντας με όλους τους δήμους, ενεργοποιούμε το επιχειρησιακό πρόγραμμα επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής, του νεοσύστατου Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Άπορους, με συνολικό προϋπολογισμό ύψους 330 εκατομμυρίων ευρώ», επεσήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ, ΣΥΣΣΙΤΙΑ


Αφήστε μια απάντηση