Ο Δήμος Νοτίου Πηλίου ζητεί να κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Αίτημα προς το αρμόδιο υπουργείο προκειμένου να κηρυχτεί η ευρύτερη περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά και τις καταστροφές που προκλήθηκαν στη βασική της υποδομή από τις ισχυρές βροχοπτώσεις που εκδηλώθηκαν την Κυριακή της Αποκριάς και την Καθαρά Δευτέρα πρόκειται άμεσα να υποβάλει ο Δήμος Νοτίου Πηλίου.

Σχετική απόφαση έλαβε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο στη διάρκεια της χθεσινής έκτακτης συνεδρίασής του, σύμφωνα με την εφημερίδα «Θεσσαλία».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Νοτίου Πηλίου, από τις ισχυρές βροχοπτώσεις προκλήθηκε ολοκληρωτική καταστροφή στις βασικές υποδομές της ευρύτερης περιοχής, με κυριότερες το γεφύρι που γκρεμίστηκε στον Κάλαμο και τις αντίστοιχες στο δίκτυο αγροτικής οδοποιίας και σε τμήματα του οδικού.

Βάσει των όσων επισημάνθηκαν στη διάρκεια της χθεσινής έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, με μοναδικό θέμα συζήτησης την υποβολή αιτήματος στο αρμόδιο υπουργείο προκειμένου να κηρυχτεί ο Δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, οι καταστροφές είναι εκτεταμένες και η Δημοτική Αρχή δεν διαθέτει τους απαιτούμενους πόρους προκειμένου με δικά της χρήματα να προχωρήσει στην αποκατάσταση των υποδομών που πλήγηκαν από τις ισχυρές βροχοπτώσεις.

Από την αυτοψία, στην οποία προχώρησαν συνεργεία της Δημοτικής Αρχής Νοτίου Πηλίου, προκύπτει ότι για την αποκατάσταση των υποδομών απαιτείται υψηλό ποσό, με το Δήμο να δίνει εντολή στην αρμόδια Τεχνική Υπηρεσία προκειμένου να προσδιορίσει το ακριβές κόστος των έργων που πρέπει να εκτελεστούν και μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία τις αμέσως επόμενες ημέρες το σχετικό έγγραφο θα αποσταλεί στο αρμόδιο υπουργείο ταυτόχρονα με τα αίτημα να κηρυχτεί η ευρύτερη περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

«Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου» επισημαίνει ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου κ. Νίκ. Φορτούνας «θα καταθέσουμε άμεσα αίτημα στο αρμόδιο υπουργείο προκειμένου να κηρυχτεί η ευρύτερη περιοχή μας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά και τις καταστροφές που προκλήθηκαν στις βασικές μας υποδομές από τις ισχυρές βροχοπτώσεις που εκδηλώθηκαν την Κυριακή της Αποκριάς και την Καθαρά Δευτέρα. Πρόκειται για ολοκληρωτική καταστροφή στις βασικές υποδομές της ευρύτερης περιοχής, όπως είναι το γκρέμισμα του γεφυριού στον Κάλαμο και το κατεστραμμένο δίκτυο αγροτικής οδοποιίας, αλλά και τμήματα του αντίστοιχου οδικού.

Σύμφωνα πάντα με την τοπική εφημερίδα, η Δημοτική Αρχή δεν διαθέτει τους απαιτούμενους πόρους, προκειμένου να καλύψει οικονομικά την εκτέλεση των απαραίτητων έργων. Δεν υπάρχουν αυτά τα χρήματα και οι υποδομές απαιτείται να αποκατασταθούν άμεσα. Το κόστος πρόκειται άμεσα να προσδιοριστεί από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και να αποσταλεί στο αρμόδιο υπουργείο. Σε αυτό, λοιπόν, το πλαίσιο ζητούμε από το αρμόδιο υπουργείο να κηρύξει την ευρύτερη περιοχή μας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, προκειμένου το κόστος για τις καταστροφές και τις ζημιές να καλυφτεί με κρατική επιχορήγηση» υπογραμμίζει ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου.

 

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ, ΔΗΜΟΣ ΝΟΤΙΟΥ ΠΗΛΙΟΥ, ΝΙΚΟΣ ΦΟΡΤΟΥΝΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!