Ο δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη για τη λειτουργία του Ειδικού Σχολείου

Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς και τη λειτουργία του Ειδικού Σχολείου, ο Δήμαρχος Νίκαιας – Αγ.Ι.Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης δήλωσε τα εξής:

«Κάθε χρόνο προσπαθούμε να βελτιώνουμε τα σχολικά κτίρια και τις υποδομές τους, ώστε οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί να μπορούν δουλεύουν σε όλο και καλύτερες συνθήκες.

Για πρώτη φορά από φέτος ξεκινά τη λειτουργία του το Ειδικό Σχολείο που θα στεγαστεί στο κτίριο που ήταν το 3ο Δημοτικό του Ρέντη, όπου θα φοιτούν μαθητές ΑμεΑ. Δίνουμε λύση σε ένα πρόβλημα που χρόνιζε αφού ο Δήμος μας μέχρι σήμερα δε διέθετε Ειδικό Σχολείο, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται ολόκληρες οικογένειες με τις μακρινές μετακινήσεις, κυρίως προς τον Πειραιά.

Οκτώ ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες διδασκαλίας, άλλες επτά για το παιδαγωγικό προσωπικό, συμπληρωματικοί χώροι, μαζί με το προαύλιο, ετοιμάστηκαν για να υποδεχτούν τους μαθητές και τους δασκάλους τους.

Το σχολείο είναι στελεχωμένο με όλες τις απαραίτητες ειδικότητες, όπως λογοθεραπευτή, εργοθεραπευτή, ειδικής αγωγής, παιδοψυχολόγου, κοινωνικού λειτουργού και νοσηλεύτριας.

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά με καλύτερους όρους και αυτό θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε.

Εύχομαι καλή πρόοδο στους μαθητές μας και κάθε επιτυχία στους στόχους τους».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!