ο-δ-βάρης-βούλας-βουλιαγμένης-τιμά-την-997292
ΔΗΜΟΙ | 03.03.2022 | 15:04

Ο Δ. Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης τιμά την Ημέρα της Γυναίκας με μια ξεχωριστή εκδήλωση

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ενώνει τη φωνή του με το κίνημα Strong me ενάντια στην έμφυλη βία, συμμετέχοντας στη συμβολική δράση και καμπάνια ενημέρωσης για τις γυναίκες που έχουν χάσει τη φωνή τους. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της  Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).

Την Τρίτη 8 Μαρτίου, στις 18:30, με φόντο τις εμβληματικές “Ομπρέλες” του Ζογγόπουλου στη νέα παραλία της Θεσσαλονίκης, ένα πιάνο, ένα βιολί και μια παρέα παιδιών, θα δώσουν το σύνθημα για τη ταυτόχρονη φωταγώγηση 32 μνημείων σε ισάριθμες πόλεις σε όλη την χώρα και θα στείλουν με τον πιο καθηλωτικό τρόπο το μήνυμα ότι τα κορίτσια που χάθηκαν δεν ξεχάστηκαν. Η συμβολική αυτή έναρξη της διαδραστικής καμπάνιας κατά των Γυναικοκτονιών, με στόχο την νομική αναγνώριση του όρου και την αλλαγή του νομικού πλαισίου, αναδεικνύει το πραγματικό μέγεθος της ακραίας αυτής μορφής έμφυλης βίας ως ένα έγκλημα με κοινωνικές διαστάσεις, το οποίο χρήζει άμεσης αντιμετώπισης και μας δείχνει τον δρόμο να “αλλάξουμε” ως κοινωνία,

Στο Δήμο μας, θα φωταγωγηθεί το μνημείο που δημιουργήθηκε για το σκοπό αυτό, στη πλατεία Ιμίων – κεντρική πλατεία Βούλας. Στη διαδικτυακή εκδήλωση, θα απευθύνουν χαιρετισμό οι Δήμαρχοι των 32 πόλεων που συμμετέχουν στη καμπάνια, ενώ θα ακολουθήσουν σύντομοι χαιρετισμοί από τους Ευρωβουλευτές Στέλιο Κυμπουρόπουλο, Εύα Καϊλή και Έλενα Κουντουρά.

Την αντίστροφη μέτρηση για να φωταγωγηθούν ταυτόχρονα τα μνημεία στους 32 Δήμους, θα κάνει η Αλεξάνδρα Μάκου, μητέρα της Γαρυφαλλιάς που δολοφονήθηκε τον περασμένο Ιούλιο στην Φολέγανδρο. Η εκδήλωση, την οποία θα συντονίσουν οι δημοσιογράφοι Αναστασία Καρυπίδου και Αναστασία Τελιανίδου, θα πλαισιωθεί από το τραγούδι για την έμφυλη βία, που ερμηνεύει η ιδρύτρια του Strong me, Ασπασία Θεοφίλου.

Το πρωτοποριακό αυτό και δύσκολο εγχείρημα, επιμελήθηκε καλλιτεχνικά ο Μάριος Τσικνής.

Το έργο του Strong me υποστηρίζεται έμπρακτα με την δωρεάν δημιουργία πρωτότυπων εκστρατειών επικοινωνίας (τηλεοπτικών, ραδιοφωνικών μηνυμάτων και εντύπων καταχωρήσεων) από την συνεργασία της διαφημιστικής εταιρείας 4 wise monkeys, την εταιρεία παραγωγής top cut Modiano και το sound & music Bounce.

Χορηγοί επικοινωνίας: Love 106,5 Θεσσαλονίκη & Star 95,5 Χαλκιδική

Χορηγός μεταφοράς: Heraklion Travel

Μέγας χορηγός: SEPTONA

Παίρνουμε ξεκάθαρη θέση και λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Στη μνήμη των γυναικών που έχασαν τη ζωή τους επειδή ήταν γυναίκες, δημιουργούμε ένα μνημείο-γροθιά στο στομάχι, ένα μνημείο φόρο τιμής σε Εκείνες που δολοφονήθηκαν, σε Εκείνες που ως κοινωνία δεν καταφέραμε να σώσουμε.

 Τέλος, η Επιτροπή Ισότητας Φύλου του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης θα διοργανώσει, την Παρασκευή 11 Μαρτίου στις 19.00, διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα “Η Γυναίκα σήμερα”. Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση, θα ανακοινωθούν σύντομα.