Ο Δ. Θεσσαλονίκης καταδικάζει τις παρεμβάσεις Τούρκων στην Αγ. Σοφία

Ψήφισμα καταδίκης των τουρκικών παρεμβάσεων στην Αγία Σοφία εξέδωσε κατά την 11η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης στις 26 Ιουνίου. Με το ψήφισμά του ο δήμος επισημαίνει ότι πρόκειται για ένα μνημείο της ανθρωπότητας το οποίο και οφείλει κάθε πλευρά να σεβαστεί.

Το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου:

Η Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη είναι χαρακτηρισμένο οικουμενικό μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της ανθρωπότητας από την UNESCO και οφείλουμε όλοι την προάσπιση και διαφύλαξη του χαρακτήρα του αυτού.

Η οποιαδήποτε-θρησκευτικού χαρακτήρα-παρέμβαση, όπως η πρόσφατη τελετή ανάγνωσης του Κορανίου, αντιτίθεται στον αναγνωρισμένο χαρακτήρα του χώρου αυτού ως μνημείου αλλά και αλλοιώνει την οικουμενικότητά του και  τον πανανθρώπινο χαρακτήρα του, ανεξαρτήτως θρησκείας και πίστης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης καταδικάζει πράξεις και παρεμβάσεις που αλλοιώνουν την φυσιογνωμία του μνημείου παγκόσμιου πολιτισμού και καλεί την Τουρκία να σεβαστεί τις αποφάσεις των διεθνών οργανισμών.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΤΟΥΡΚΟΙ, ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ, ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ, ΜΝΗΜΕΙΟ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]