Ο Δ. Πεντέλης για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού

Με αφορμή τη χθεσινή, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού, ο δήμος Πεντέλης στο πλαίσιο της διαρκούς ενημέρωσης των δημοτών έδωσε το δικό του μήνυμα για την 21η Μαρτίου, ημέρα που έχει ανακηρυχθεί από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ως η Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων, σε ανάμνηση ενός τραγικού συμβάντος που συγκλόνισε την παγκόσμια κοινή γνώμη.

Στις 21 Μαρτίου του 1960 η αστυνομία της ρατσιστικής Νοτίου Αφρικής πυροβόλησε εν ψυχρώ κατά μιας διαδήλωσης φοιτητών με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 70 άνθρωποι. Οι νεαροί διαδηλωτές διαμαρτύρονταν ειρηνικά κατά των νόμων του Απαρτχάιντ, που είχε επιβάλλει το καθεστώς της λευκής μειοψηφίας στη χώρα.

Η ημέρα καθιερώθηκε σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιηθεί η ανθρωπότητα υπέρ του αγώνα καταπολέμησης του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και της μισαλλοδοξίας. Ο φόβος της διαφορετικότητας, η άγνοια και οι συνθήκες ζωής οδηγούν στη γέννηση του ρατσισμού ο οποίος με τη σειρά του γεννάει το φόβο στους ανθρώπους και δημιουργεί μια κοινωνία που δυσκολεύεται να συνεργαστεί αρμονικά. Ο πολιτισμός και η παιδεία του λαού είναι τα όπλα που πρέπει να προβάλλουμε στον πόλεμο κατά του ρατσισμού.

Στόχος της διεθνούς κοινότητας είναι η καταπολέμηση του ρατσισμού και των κάθε είδους διακρίσεων με έμφαση στο δικαίωμα της ελεύθερης και ισότιμης συμμετοχής των ανθρώπων  στην πολιτική, κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική ζωή του τόπου τους.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ, ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ, ΟΗΕ, ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ, ΜΗΝΥΜΑ ΗΜΕΡΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!