Ο Δ. Πεντέλης φωταγωγεί το δημαρχείο για την Παγκόσμια Ημέρα Φυματίωσης

Ο Δήμος Πεντέλης, με αφορμή την 24η Μαρτίου,  η οποία έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Φυματίωσης, συμμετέχει ενεργά στο κάλεσμα της ΚΕΔΕ για φωταγώγηση των Δημοτικών Μεγάρων, με στόχο να υποστηριχθεί η προσπάθεια της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας για ενημέρωση, πρόληψη, διάγνωση,  αντιμετώπιση και θεραπεία της Φυματίωσης.

Η φυματίωση είναι θεραπεύσιμη νόσος, αρκεί να γίνει έγκαιρη διάγνωση και αποτελεσματική αντιφυματική θεραπεία. Η ανθρωπότητα οφείλει πολλά στον ιατρό κο Robert Koch,  ο οποίος στις 24 Μαρτίου 1882 ανακάλυψε το αίτιο της συγκεκριμένης νόσου.

Ο  Δήμος Πεντέλης, με μοναδικό γνώμονα την υγεία των δημοτών του και λόγω της άριστης συνεργασίας με την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, διοργανώνει συχνά διάφορες δράσεις για την ενημέρωση και πρόληψη διαφόρων αναπνευστικών νοσημάτων.

Αξίζει να σημειωθεί, πως η συγκεκριμένη νόσος ταλαιπωρεί στη χώρα μας 400 έως 600 άτομα ετησίως. Ωστόσο, ο αριθμός των θανάτων σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του 2015, υπολογίζεται στο 1,5 έως 1,8 εκατομμύρια, από τα 10.400.000 άτομα, τα οποία ασθένησαν.

Λόγω της οικονομικής κρίσης και των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών, τα κρούσματα παρουσιάζουν αυξητικές τάσεις και είναι επιτακτική ανάγκη για κρατική και κοινωνική αφύπνιση.

Άτομα τα οποία παρουσιάζουν συμπτώματα όπως: Άσχημο βήχα που διαρκεί τρεις εβδομάδες ή περισσότερο, Πόνο στο στήθος, Βήχα με αίμα ή πτύελα (βλέννα από βαθιά μέσα στους πνεύμονες), Αδυναμία ή κόπωση, Απώλεια βάρους, Απώλεια της όρεξης και Κρυάδες οφείλουν άμεσα να λάβουν ιατρική γνωμάτευση και φροντίδα.

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ, ΔΗΜΑΡΧΕΙΑΚΟ ΜΕΓΑΡΟ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΦΥΜΑΤΙΩΣΗΣ, ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!