Ο Δ. Αλεξανδρούπολης ένας Δήμος με πραγματική ποδηλατική συνείδηση

Μπορεί το ποδήλατο να είναι θέμα συζήτησης σε πολλούς Ο.Τ.Α, η έκπληξη ωστόσο ήρθε φέτος από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, που με την ένταξή του στο Δίκτυο BIKE FRIENDLY προορισμών έδειξε σε όλη την Ελλάδα τη σημαίνει ποδηλατική συνείδηση.

Στο Δήμο Αλεξανδρούπολης οι υποδομές και οι υπηρεσίες για το ποδήλατο πληρούν όλα τα πανευρωπαϊκά κριτήρια. Υπάρχει ένα δίκτυο ποδηλατοδρόμων άνω των 15 χιλιομέτρων μέσα στην πόλη με θέσεις πάρκινγκ ποδηλάτων σε όλο το μήκος του, υπάρχουν πολλές και όμορφες διαδρομές περιφερειακά για μικρούς και μεγάλους ενώ την ίδια στιγμή πολλές ιδιωτικές επιχειρήσεις εξυπηρετούν τους ποδηλάτες.

Το πιο σημαντικό όμως είναι η εντατική προσπάθεια του Δήμου να εφαρμόσει πολιτικές και πρωτοβουλίες που να ενισχύουν την βιώσιμη αστική κινητικότητα, επιδιώκοντας να συμβάλλει στη διάδοση της ποδηλασίας ως έναν τρόπο άθλησης, ψυχαγωγίας και μετακίνησης.

Σε συνεργασία με τον δραστήριο ποδηλατικό σύλλογο Bike Team AXD έχει θέσει σε εφαρμογή ένα καινοτόμο σχέδιο με στόχο την αλλαγή των τρόπων συμπεριφοράς των πολιτών, όσον αφορά τις καθημερινές μετακινήσεις στην πόλη.

Το πλέγμα δράσεων για το ποδήλατο BIKE CHALLENGE που επιβραβεύει τους δημότες με τα περισσότερα ποδηλατικά χιλιόμετρα, βραβεύθηκε στα BEST CITIES AWARDS, ως μια από τις καλύτερες πρακτικές Βιώσιμης Κινητικότητας στην Ελλάδα.

Με την προμήθεια κοινόχρηστων ποδηλάτων προς χρήση των πολιτών, την αύξηση των ποδηλατοδρόμων, και την διοργάνωση πλήθους εκδηλώσεων για την εξοικείωση με την ποδηλασία, η Αλεξανδρούπολη είναι αυτή τη στιγμή η φιλικότερη πόλη για ποδήλατο στην Ελλάδα.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ, ΠΟΔΗΛΑΤΑ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]