Ο Μπέος, η ξενοφοβία και η… προστασία της πόλης!

Ο έκπτωτος -κι όμως… «εν ενεργεία»- δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, έδειξε για μια ακόμη φορά τις… ευαισθησίες του απέναντι στους πρόσφυγες.

Με μια ανακοίνωση της δημοτικής αρχής η διοίκηση του δήμου Βόλου ούτε λίγο ούτε πολύ θεωρεί ότι η δημιουργία Κέντρου Υποδοχής Προσφύγων πλήττει τα «καλώς εννοούμενα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας»!

Διαβάστε την ανακοίνωση – μνημείο υποκρισίας:

«Μετά την αιφνιδιαστική, επιλογή των εγκαταστάσεων των κατασκηνώσεων της Πορταριάς από την Κυβέρνηση για τη δημιουργία και λειτουργία Κέντρου Υποδοχής (καταυλισμού) προσφύγων και μεταναστών, και την εύλογη αναστάτωση που έχει προκληθεί στη κοινή γνώμη της πόλης, η Δημοτική Αρχή Βόλου εκφράζει την πλήρη και έντονη αντίθεσή της σε τέτοιες μονομερείς ενέργειες και διαβεβαιώνει τους πολίτες ότι θα πράξει ό,τι είναι δυνατόν για να προασπίσει τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα της τοπικής μας κοινωνίας, που προδήλως πλήττονται καθοριστικά από τέτοιες ενέργειες.

Η Δημοτική Αρχή δεν είναι διατεθειμένη να δεχθεί τετελεσμένα γεγονότα και να συναινέσει σε ερήμην της αποφάσεις, όταν μάλιστα αυτές είναι καταδικαστικές για μια ολόκληρη περιοχή. Είχαμε προειδοποιήσει και το επαναλαμβάνουμε ότι καμία απόφαση δεν μπορεί να ληφθεί γι αυτό το θέμα, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη μας».

Η υποκρισία έγκειται, ασφαλώς, στο γεγονός ότι βάζει στην ίδια μοίρα όλες τις λεγόμενες «μονομερείς ενέργειες» της κεντρικής κυβέρνησης. Λες και είναι το ίδιο πράγμα να πληρώσεις φόρους με το να προστατεύσεις ανθρώπινες ζωές.

Σε αυτό το πλαίσιο, αντί να εντείνει τα αισθήματα φιλίας και αλληλεγγύης με τους κατατρεγμένους πρόσφυγες, αντιθέτως, η διοίκηση του δήμου οξύνει το αίσθημα της ξενοφοβίας, καθώς οι πρόσφυγες προσωποποιούν την… αναλγησία της κεντρικής κυβέρνησης! Αν είναι δυνατόν! Κι όμως…

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΠΕΟΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΟΛΟΥ, ΚΕΝΤΡΟ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!