Ο… αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γ. Μπουτάρης «καθάρισε» τον Αβραμίδη

Την τελευταία του συνάντηση με τους εργαζομένους στην Καθαριότητα στο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων είχε σήμερα στις 11 το πρωί ο τέως -πλέον- αντιδήμαρχος Στάθης Αβραμίδης, μετά την παραίτησή του χθες από τη θέση του κατ’ απαίτηση του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη.

Ακολούθως, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης είχε επαφή με τους υπαλλήλους στην καθαριότητα, τους οποίους και ενημέρωσε ότι αναλαμβάνει ο ίδιος την ευθύνη της αρμόδιας αντιδημαρχίας, έχοντας δίπλα του ως συνεργάτη τον εντεταλμένο σύμβουλο για την ανακύκλωση, και ουσιαστικά άτυπο «αντιδήμαρχο», Θανάση Παππά.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί πως αν και την αντιδημαρχία Καθαριότητας ανέλαβε ο ίδιος ο δήμαρχος, ωστόσο, στην ιστοσελίδα του δήμου -μία ημέρα μετά την ουσιαστικά αποπομπή του- παραμένει αντιδήμαρχος Καθαριότητας ο… Στάθης Αβραμίδης!

Κ. Γκιουλέκας: Στο… αυτόματο πιλότο ο δήμος

«Σιγά σιγά ξηλώνεται το κουβάρι της διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης και αποκαλύπτεται η πραγματικότητα. Ό,τι κυκλοφορούσε υπό μορφή φήμης για εμφύλιο σπαραγμό και πισώπλατα μαχαιρώματα στην παράταξη του Γιάννη Μπουτάρη, τώρα επιβεβαιώνεται με τον χειρότερο τρόπο. Η παραίτηση-βόμβα του Αντιδημάρχου Καθαριότητας Στάθη Αβραμίδη, στον όγδοο μήνα της θητείας του, έρχεται να επιβεβαιώσει την ανικανότητα της διοίκησης, η οποία φαίνεται ότι έχει αφήσει τη λειτουργία του δήμου στον… αυτόματο πιλότο», σημειώνει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο ΔΣ Κώστας Γκιουλέκας.

Καλεί, δε, το Γιάννη Μπουτάρη, «αντί να σπαταλά τον χρόνο του σε δημόσιες σχέσεις και ταξίδια, να ασχοληθεί σοβαρά με το ζήτημα της καθαριότητας, να εξηγήσει στο λαό της Θεσσαλονίκης τις πραγματικές αιτίες που οδήγησαν τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας σε παραίτηση και να θέσει επιτέλους προτεραιότητες για τα προβλήματα της πόλης, τηρώντας τις προεκλογικές δεσμεύσεις του».

Οικολόγοι: Απέτυχε ο Μπουτάρης στην Καθαριότητα

Για αποτυχία της διοίκησης Μπουτάρη στον τομέα της καθαριότητας κάνει λόγο ο δημοτικός σύμβουλος των Οικολόγων Χρήστος Μάτης σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή την παραίτηση Αβραμίδη.

«Η παραίτηση του αντιδημάρχου καθαριότητας, έπειτα από σχετικό αίτημα του δημάρχου, αποτελεί παραδοχή της αποτυχίας της διοίκησης να υλοποιήσει την προεκλογική της εξαγγελία για καθαρή πόλη εντός εξαμήνου από την ανάληψη των καθηκόντων της», σημειώνει ο Χρήστος Μάτης και συμπληρώνει:

«Το θέμα που προέκυψε δεν είναι ούτε τεχνικό, ούτε ζήτημα ικανοτήτων. Οφείλεται κυρίως στο ότι στην πόλη δεν έγινε εμφανής η αλλαγή φιλοσοφίας σε ό,τι αφορά στη διαχείριση των σκουπιδιών, με μείωση της παραγωγής, επανάχρηση και ανακύκλωση. Χωρίς την ενεργό συμμετοχή των κατοίκων της είναι αδύνατο η πόλη να μένει καθαρή, όσο προσωπικό κι όσο εξοπλισμό και αν διαθέσει ο δήμος για την καθαριότητα».

Αντίθετοι οι εργαζόμενοι

Όπως τονίζουν οι εργαζόμενοι, ο Γιάννης Μπουτάρης δε βοήθησε καθόλου τον Στάθη Αβραμίδη, σημειώνουν πως τον απαξίωνε συνέχεια -μετά μάλιστα και το διορισμό δημοτικού συμβούλου Θανάση Παππά ως εντεταλμένου για την Ανακύκλωση-, δηλώνουν πως «στηρίζουμε ανοιχτά τον Αβραμίδη» και φοβούνται ιδιωτικοποίηση του τομέα της Καθαριότητας.

 

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]