Ο Αλιμος γιόρτασε την επέτειο της Μάχης της Κρήτης

Την επέτειο της μάχης της Κρήτης τίμησαν και φέτος οι Κρητικοί του Αλίμου και όχι μόνο, σε εκδήλωση που έγινε την Κυριακή, στο θέατρο «Μαίρη Αρώνη». Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρητών Αλίμου «Ο Καζαντζάκης» γύρισε την σκέψη όλων 68 χρόνια πριν στο μεγάλο κατόρθωμα των μαχητών της Κρήτης.

Στο χαιρετισμό του, ο δήμαρχος Αλίμου Θάνος Ορφανός τόνισε, «γιορτάζουμε σήμερα μαζί σας, την επέτειο ενός από τα μεγάλα κατορθώματα, που πέτυχε η λεβεντογέννα. Την επέτειο της Μάχης της Κρήτης! Αυτή που, έχει καταγραφεί ιστορικά διεθνώς, σαν η αρχή της κατάρρευσης των δυνάμεων του Άξονα, της οριστικής ήττας του φασισμού.
Εκείνο τον Μάη του 1941, Κρητικοί κάθε ηλικίας, δίδαξαν στην ανθρωπότητα πως η δύναμη της ψυχής μπορεί να ορθώσει την αξία της απέναντι σε οποιαδήποτε δύναμη των αριθμών. Ήσαν οι παππούδες σας, φίλοι Κρητικοί του Αλίμου, ανάμεσα σ΄ αυτούς που έβαλαν σε άμεση προτεραιότητα την αξιοπρέπειά τους. Και έδωσαν την μάχη του δικαίου, αδιαφορώντας αν οι αριθμοί ήταν συντριπτικοί σε βάρος τους».

Τους δημότες του Αλίμου που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, χαιρέτισε και ο πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Αλίμου Γιάννης Ανδριανάκης, ενώ η κεντρική ομιλία έγινε από τον στρατηγό Ε.Α. της Ελληνικής Αστυνομίας Σταύρο Φωτάκη.

Η εκδήλωση εξελίχθηκε σε κρητικό γλέντι με λύρα, τσικουδιά και κρητικά κεράσματα. Το γλέντι έφτασε στην κορύφωση του με τον λυράρη Αντώνη Κεχαγιαδάκη, με ριζίτικο τραγούδι από την ομάδα «Αίγαγρος», ενώ χόρεψε το συγκρότημα του Θουκυδίδειου Πολιτιστικού Οργανισμού με τον χοροδιδάσκαλο Λευτέρη Κορναράκη.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ


Αφήστε μια απάντηση