Νοσοκομειακά απόβλητα στο ΧΥΤΑ Μαυροράχης

Την καταγγελία ότι στο ΧΥΤΑ Μαυροράχης καταλήγουν νοσοκομειακά απόβλητα έκανε ο δήμαρχος Ασσήρου δημήτρης Ράβναλης. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο κ. Ράβναλης αποκάλυψε ότι σε τρεις τυχαίους ελέγχους που πραγματοποίησαν κάτοικοι της περιοχής εντοπίστηκαν σύριγγες, οροί με αίμα, μπουκάλια με μπλε υγρό και άλλα ιατρικά απόβλητα.

Παράλληλα , ένα χρόνο μετά τις κινητοποιήσεις κατοίκων και φορέων της περιοχής που είχαν αποκλείσει τη Μαυροράχη με αίτημα τη λειτουργία του ΧΥΤΑ σύμφωνα με τις προδιαγραφές που έχουν οριστεί, ο δήμαρχος Ασσήρου, επισήμανε ότι οι αρχικές δεσμεύσεις για τη σωστή λειτουργία του χώρου δεν έχουν τηρηθεί, όπως επίσης και οι δεσμεύσεις για την υλοποίηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού για τη διαχείριση των αποβλήτων.

Επιπλέον, ο δήμαρχος τάχθηκε κατά της χωροθέτησης εργοστασίου για την ενεργειακή αξιοποίηση των σκουπιδιών στο χώρο της Μαυροράχης και επανέλαβε το αίτημα του δήμου να λαμβάνει αντισταθμιστικά οφέλη, καθώς γειτνιάζει με τον ΧΥΤΑ και δέχεται οχλήσεις από τη λειτουργία του.

Το επόμενο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθεί λαϊκή συνέλευση των δημοτών οι οποίοι θα αποφασίσουν για την πραγματοποίηση κινητοποιήσεων μέσα στο καλοκαίρι.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ


Αφήστε μια απάντηση