Νομός Θεσσαλονίκης: «Κλειδώνουν» οι υποψήφιοι στους δήμους -Όλα τα ονόματα

Στο τελικό στάδιο  βρίσκονται οι διεργασίες για τις υποψηφιότητες στους δήμους του νομού Θεσσαλονίκης, με τις περισσότερες από αυτές να έχουν «κλειδώσει».

Δήμος Θεσσαλονίκης
Οι δημοσιοποιηθείσες υποψηφιότητες στον Δήμο Θεσσαλονίκης, αγγίζουν σχεδόν τις είκοσι και το μόνο που απομένει να φανεί είναι εάν, όσοι έχουν ανακοινώσει την πρόθεσή τους να κατέλθουν στις εκλογές, θα καταφέρουν να φτάσουν τελικά ως την κάλπη. Πληθωρισμός υποψηφιοτήτων υπάρχει και στον χώρο της κεντροδεξιάς (Ταχιάος, Ορφανός, Ζέρβας, Κυριζίδης, Αηδονόπουλος, Ψωμιάδης, Μωϋσίδης) αλλα και στο χώρο της κεντροαριστεράς (Νοτοπούλου, Βούγιας, Τρεμόπουλος, Ζαρωτιάδης, Λογγινίδης και ένας εκ των Αβραμόπουλου και Κουράκη). Στην κεντροδεξιά φαίνεται πως όλοι θα φτάσουν μέχρι τέλους. Στην κεντροαριστερά  στόχος είναι η κάθοδος με κοινό υποψήφιο, η οποία όμως, δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες επιτυχίας. Σε εκκρεμότητα παραμένει η τελική προτίμηση του Κινήματος Αλλαγής και του Ποταμιού τα οποία θα ανακοινώσουν μέσα στις προσεχείς εβδομάδες ποιον από τους υπάρχοντες υποψήφιους θα στηρίξουν. Το ΚΚΕ υποστηρίζει τον ευρωβουλευτή Σωτήρη Ζαριανόπουλο ενώ υπάρχουν και άλλες υποψηφιότητες όπως των Στέργιου Καλόγηρου, Γιάννη Νασιούλα, Μαρίας Ιωαννίδη κ.ο.κ. Υπό αυτά τα δεδομένα, κάθε πρόβλεψη για το αποτέλεσμα της κάλπης είναι εξαιρετικά παρακινδυνευμένη. Πάντως, με βάση τα έως τώρα δημοσκοπικά ευρήματα, τη μάχη για να μπουν στο δεύτερο γύρο φαίνεται να δίνουν πέντε με έξι υποψήφιοι. Επίσης, εξ αιτίας αυτής της πολυδιάσπασης, ενδέχεται για τη συγκρότηση πλειοψηφίας να απαιτηθεί μετά τις εκλογές σύμπραξη περισσοτέρων των δύο παρατάξεων.

Στον Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, εκ νέου υποψήφιος θα είναι ο νυν δήμαρχος Λάζαρος Κυρίζογλου, ο οποίος προέρχεται από τη Ν.Δ., αλλά το ψηφοδέλτιό του θα είναι διευρυμένο. Σύμφωνα με πληροφορίες, πιθανότατα εκ των αντιπάλων του θα είναι ο β΄ αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιώργος Κυριλλίδης, ο οποίος στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση στηρίχθηκε από το ΠΑΣΟΚ και τους ΑΝΕΛ. Το ΚΚΕ έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητα του Γιάννη Νοτάκη, ο οποίος θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Στον Δήμο Βόλβης, πέραν του νυν δημάρχου Διαμαντή Λιάμα, τη δημαρχία θα διεκδικήσουν ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Δημήτρης Στοΐτσας, η υποψήφια του ΚΚΕ Βασιλική Πολυζωίδου, ο δημοτικός σύμβουλος Χάρης Ελευθεριάδης, ο πρώην αντιδήμαρχος Βασίλης Ζωγράφος και ο προερχόμενος από τους ΑΝΕΛ Γιάννης Βαλερής.

Στον Δήμο Δέλτα, συνολικά αναμένεται να κατέβουν έξι υποψήφιοι. Εκ νέου υποψήφιος θα είναι ο νυν δήμαρχος Ευθύμιος Φωτόπουλος, ο οποίος προέρχεται από τη Ν.Δ. Επίσης η Λίνα Χατζηκυριάκου από το ΚΚΕ και ο Γιάννης Ρήγας  από τον ΣΥΡΙΖΑ.  Οι υπόλοιποι τρεις, είναι ο Γιώργος Γλώσσης, ο Γιώργος Αρβανιτίδης και ο Γρηγόρης Ουζούνης.

Στον Δήμο Θερμαϊκού, υποψήφιος θα είναι ο νυν δήμαρχος Γιάννης Μαυρομάτης, ο οποίος στις προηγούμενες εκλογές είχε επίσημα τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ. Υποψήφιος από τη Ν.Δ.  είναι ο Γιώργος Τσαμασλής και από το ΚΚΕ η Ντίνα Μώραλη. Επίσης υποψήφιος θα είναι ο Σπυρος Κουζινόπουλος.

Στον Δήμο Θέρμης θα είναι υποψήφιος και πάλι ο νυν δήμαρχος Θεόδωρος Παπαδόπουλος, ο οποίος  θα κατέβει και πάλι ως ανεξάρτητος. Υποψήφιος θα είναι, επίσης, ο προερχόμενος από τη Ν.Δ. δικηγόρος Χρήστος Φάσας, ενώ τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει πιθανότατα η δικηγόρος Αννα Τσεφτελίδου. Υποψήφιος δήμαρχος με το ΚΚΕ και τη Λαϊκή Συσπείρωση είναι ο Φάνης Καρατζούνης.

Στον Δήμο Καλαμαριάς υποψήφιος θα είναι και πάλι ο νυν δήμαρχος Θεοδόσης Μπακογλίδης ο οποίος εξελέγη ως ανεξάρτητος, ο δημοτικός σύμβουλoς Αρης Τεμεκενίδης ο οποίος εξελέγη με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ανεξαρτητοποιήθηκε, ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Δαρδαμανέλης ο οποίος αναμένεται να έχει τη στήριξη της Ν.Δ. και ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Αβραάμ Περσίδης ο οποίος είχε κατέβει παλαιότερα με την Λαϊκή Συσπείρωση. Η παράταξη του ΚΚΕ πάντως θα συμμετάσχει στις εκλογές με επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης και υποψήφιο δήμαρχο τον Αντωνάκη Βικέντιο.

Στον Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου την ανανέωση της θητείας του θα διεκδικήσει ο νυν δήμαρχος Πέτρος Σούλας, ο οποίος προέρχεται από τη Ν.Δ. Αντίπαλοί του θα είναι ο αντιδήμαρχος Γιάννης Καμαρινός και ο πρώην αντιδήμαρχος Γιάννης Γιαννακόπουλος που  προέρχονται από τον ίδιο πολιτικό χώρο, καθώς και ο γιατρός Κλεάνθης Μανδαλιανός, ο οποίος θα έχει τη στήριξη του πρώην δημάρχου Στάθη Λαφαζανίδη. Ο ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να στηρίζει τον πρώην αντινομάρχη Γιάννη Λεμπετλή, ο οποίος πρόσκειται στο ΚΙΝΑΛ και μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο αν θα συμμετέχει στην εκλογική αναμέτρηση. Υποψήφιος δήμαρχος του ΚΚΕ είναι ο Θανάσης Κοκονάς.

Δήμος Λαγκαδά

Μια απόφαση δημάρχου μπορεί να οδηγήσει σε τρεις δημοτικές παρατάξεις. Αυτό φαίνεται ότι συμβαίνει στον δήμο Λαγκαδά, όπου μετά την απόφαση του δημάρχου, Γιάννη Καραγιάννη, να είναι υποψήφιος βουλευτής στη Β’ Θεσσαλονίκης, προέκυψαν τρεις επίδοξοι δήμαρχοι! Στον Λαγκαδά από τη «Δημοτική Συνεργασία», την παράταξη του νυν δημάρχου εν όψει δημοτικών εκλογών 2019 έχουν προκύψει σήμερα τρεις υποψήφιοι δήμαρχοι. Ο πρώτος είναι ο αντιδήμαρχος Διοικητικού, Αστέριος Κομμάτας, ο δεύτερος ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Θεόδωρος Τσαμπάζης και η τρίτη η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Λαγκαδά, Ελπινίκη Ανδρεάδου. Προς το παρόν και οι τρεις σχεδιάζουν ή προχωρούν σε συνεννοήσεις για τη στελέχωση ψηφοδελτίων, όμως κανείς δεν αποκλείει οι τρεις υποψηφιότητες να γίνουν δύο, δύσκολα όμως και να γίνουν μία. Την υποψηφιότητά του ανακοίνωσε ήδη ο περιφερειακός σύμβουλος και πρώην αντιπεριφερειάρχης, Γιάννης Ταχματζίδης, που έκανε και εκδήλωση ανακοίνωσης της υποψηφιότητας, ενώ και σε μεγάλο βαθμό έχει στήσει το ψηφοδέλτιό του. Υποψήφιος αναμένεται να είναι και ο πρώην δήμαρχος Λαγκαδά και νυν επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο, Γιάννης Αναστασιάδης. Υποψήφια αναμένεται να είναι και η Μαρκέλλα Ταυρίδου, η παράταξη της οποίας είναι τρίτη δύναμη στο απερχόμενο δημοτικό συμβούλιο. Η κ. Ταυρίδου είναι από το χώρο της κεντροαριστεράς, αναμένεται να στηριχθεί από το ΚΙΝΑΛ, αλλά έχει επιρροή και σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όχι όμως και την επίσημη κομματική στήριξη (τουλάχιστον σήμερα). Σταθερή υποψηφιότητα θα είναι αυτή της «Λαϊκής Συσπείρωσης» του ΚΚΕ, κατά πάσα πιθανότητα με τον σημερινό επικεφαλής της παράταξης και δημοτικό σύμβουλο, Φίλιππο Γεωργουδάκη. Επίσης, είναι δυνατόν να προκύψει και μια παράταξη επίσης από την κεντροαριστερά, με επικεφαλής τον πρώην δήμαρχο Ασσήρου, Δημήτρη Ράβναλη, ο οποίος θα επιδιώξει και τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Ράβναλης έχει κάνει τις επαφές του, πλην όμως δεν υπάρχει ακόμη επίσημη ανακοίνωση.

Δήμος  Νεάπολης – Συκεών

Ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, που εκλέγεται εδώ και περίπου 25 χρόνια θα είναι εκ νέου υποψήφιος αλλά όπως δήλωσε και ο ίδιος θα ασχοληθεί με τις εκλογές τους τελευταίους 2 μήνες. Με την υποψηφιότητα του δημοτικού συμβούλου της μείζονος αντιπολίτευσης Λάζαρου Ωραιόπουλου, την οποία φαίνεται πως θα στηρίξει το κυβερνών κόμμα, συμπληρώνεται το παζλ των υποψηφίων στο δήμο Νεάπολης – Συκεών. Αυτήν τη στιγμή στην κούρσα των εκλογών συμμετέχουν τέσσερις υποψήφιοι δήμαρχοι, εκτός και αν το επόμενο διάστημα υπάρξουν και άλλοι. Η συνεργασία των δύο παρατάξεων, της «Αλληλεγγύης Πολιτών» του Γρηγόρη Χατζησάββα, ο οποίος αποχωρεί από τον προεκλογικό στίβο, και της «ΑΥΡΑ», που κατέβηκε το 2014 με την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρείται δεδομένη,. Η επιλογή του προέκυψε έπειτα από πολλές διαβουλεύσεις και συζητήσεις, καθώς αρκετά πρόσωπα που είχαν προταθεί αρνήθηκαν να δεχθούν τη θέση του επικεφαλής στο νέο διάδοχο σχήμα. Ο κ. Ωραιόπουλος, ο οποίος προέρχεται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, γνωστοποίησε την υποψηφιότητά  με ανάρτησή του στο facebook, στην οποία ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «στις επόμενες δημοτικές εκλογές αποφάσισα να είμαι στην πρώτη γραμμή μιας κοινής προσπάθειας ενεργών πολιτών, για να αφήσουμε πίσω τις μέρες της κατήφειας και της απαισιοδοξίας στο δήμο μας και να ξεκινήσουμε μια καινούργια ελπιδοφόρα πορεία. Οι παλιές αντιλήψεις και οι άνθρωποι με καθεστωτική και συγκεντρωτική νοοτροπία δεν είναι σε θέση να αντεπεξέλθουν σε αυτόν, ούτε στις νέες προκλήσεις που ανοίγονται μπροστά μας». Από την πλευρά της, η ΝΔ θα δώσει τη μάχη με τον Ηλία Ζάχαρη, περιφερειακό σύμβουλο Κεντρικής Μακεδονίας, που εξελέγη το 2014 με τον Απόστολο Τζιτζικώστα. Ο τελευταίος έχει ήδη ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για τη δημαρχία. Η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης (ΚΚΕ) στο δήμο Νεάπολης – Συκεών εκπροσωπείται σήμερα από τον Χαράλαμπο Βέλλη, ο οποίος έχει ανακοινωθεί ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος.

Δήμος Παύλου Μελά

Σημαντικές ανακατατάξεις παρατηρούνται στο εκλογικό τοπίο του δήμου Παύλου Μελά, σε σχέση με το αντίστοιχο στις εκλογές του 2014. Δύο πρώην δήμαρχοι οι οποίοι ήταν υποψήφιοι πριν από τέσσερα χρόνια, ο Διαμαντής Παπαδόπουλος και ο Κώστας Θεοδωρίδης έχουν πλέον αποσυρθεί. Ο νυν δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης στις εκλογές του 2014 είχε έρθει πρώτος στον πρώτο γύρο με 20,22%, έχοντας τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας και εξελέγη τη δεύτερη Κυριακή με 67,65%. Ο κ. Δεμουρτζίδης θα είναι φυσικά εκ νέου υποψήφιος με το συνδυασμό «Ευ Πόλις». Μείζων αντιπολίτευση στις εκλογές του 2014 είχε αναδειχθεί η υποστηριζόμενη από το ΠΑΣΟΚ παράταξη «Ανάπτυξη για τον άνθρωπο» με επικεφαλής τον τέως δήμαρχο Διαμαντή Παπαδόπουλο ο οποίος είχε λάβει 20,05% στον πρώτο γύρο και 32,35% στον δεύτερο. Στην πορεία ο κ. Παπαδόπουλος αποσύρθηκε από την ηγεσία της παράταξης στην οποία εκλέχθηκε ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Δεληγιάννης που θα είναι και ο υποψήφιος δήμαρχος. Υποψήφιος στις εκλογές θα είναι εκ νέου ο γιατρός Γιώργος Λίλτσης, ως επικεφαλής του συνδυασμού «αναΤΡΟΠΗ», ο οποίος το 2014 είχε έρθει τέταρτος με 13,43%. Στην παράταξή του προσχώρησε ο πρώην αντιδήμαρχος του κ. Δεμουρτζίδη, Παντελής Νιγδέλης. Υπάρχουν ζυμώσεις για τη συγκρότηση μιας νέας κεντροαριστερής παράταξης. Σε αυτές συμμετέχουν στελέχη τριών συνδυασμών καθώς και στελέχη τα οποία αποχώρησαν από την παράταξη του δημάρχου. Οι τρεις συνδυασμοί οι οποίοι συζητούν είναι η «Κοινωνική Συναίνεση» του πρώην δημάρχου Πολίχνης Κώστα Θεοδωρίδη ο οποίος είχε αναδειχθεί τρίτος το 2014 με 17,13%, η «Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών» με επικεφαλής το δημοσιογράφο Τάσο Σταμπουλή η οποία υποστηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και είχε καταλάβει την πέμπτη θέση με 11.5% και ο συνδυασμός «Έχεις επιλογή» με επικεφαλής τον Γιάννη Μοσχούλα ο οποίος είχε καταλάβει την έβδομη θέση με 5,21%. Πριν από μερικές ημέρες, συνολικά εννέα δημοτικοί σύμβουλοι από τους ανωτέρω χώρους ανακοίνωσαν ότι συμπράττουν για τη δημιουργία μιας νέας ανεξάρτητης παράταξης. Επικεφαλής και υποψήφια δήμαρχος εξελέγη η Σίσυ Φραγκοπούλου, από τον συνδυασμό του Κ. Θεοδωρίδη. Οι υπόλοιποι οκτώ είναι οι: Ιάκωβος Αβραμίδης, Όλγα Μυρίδου, Γιάννης Μοσχούλας, Ελένη Ορφανίδου, Αλέξης Παπαδόπουλος, Νίκος Παυλίδης, Τάσος Σταμπουλής και Γιώργος Στολτίδης. Στις εκλογές θα συμμετάσχει εκ νέου η υποστηριζόμενη από το ΚΚΕ «Λαϊκή Συσπείρωση» η οποία θα έχει υποψήφιο δήμαρχο τον 26χρονο Μάριο Παλάντζα. Παράλληλα, υποψηφιότητα ανακοίνωσε και ο Άρης Ιακωβίδης ο οποίος ενδέχεται να υποστηριχθεί από τους ΑΝΕΛ. Την πρόθεση του για τον δημαρχιακό θώκο έχει ανακοινώσει και ο Κώστας Καρπούζης, ανεξάρτητος υποψήφιος δήμαρχος.

Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη

Ο δήμος Πυλαίας Χορτιάτη είναι από τους ελάχιστους πανελλαδικά με μόλις τρεις υποψηφίους.  Η ισχυρή παρουσία του Ιγνάτιου Καϊτεζίδη ο οποίος στις εκλογές του Μαΐου θα διεκδικήσει την έκτη δημαρχιακή θητεία του, τρεις ως δήμαρχος Πανοράματος και δύο ως δήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτη, αποθαρρύνει  αρκετούς από το να μπουν στο παιχνίδι της διεκδίκησης του δημαρχιακού θώκου. Το 2014 ο κ. Καϊτεζίδης εξελέγη από την πρώτη Κυριακή με ποσοστό 64,27% και 26 έδρες στο 41μελες δημοτικό συμβούλιο. Μείζων αντιπολίτευση το 2014 είχε αναδειχθεί η παράταξη «Δίκτυο Ενεργών Πολιτών» με επικεφαλής τον Απόστολο Αντωνούδη, η οποία είχε υποστηριχθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και πήρε το 13,98% των ψήφων και 6 έδρες. Ο νυν πρόεδρος της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» θα είναι εκ νέου υποψήφιος. Υποψήφιος θα είναι και ο εκγλεμένος με την παράταξη «Νέο Πρόσωπο» του Νίκου Νυφούδη, δημοτικός σύμβουλος, Κωνσταντίνος Καρπούζης. Τέλος,  υποψήφιος θα είναι και πάλι με την υποστηριζόμενη από το ΚΚΕ «Λαϊκή Συσπείρωση»  ο Τζαμάλ – Οδυσσέας Μαάιτα ο οποίος το 2014 είχε λάβει 8,34% και 3 έδρες.

Δήμος Χαλκηδόνας

Υποψήφιος εκ νέου θα είναι ο, προερχόμενος από την κεντροδεξιά, δήμαρχος Γιάννης Τσουκνιδάς, ενώ την υποψηφιότητά του από τον ίδιο χώρο έχει ανακοινώσει ο παλιός αντιδήμαρχος Σταύρος Αμαγνωστόπουλος. Από την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης του Αριστείδη Αραμπατζή, ο οποίος δήλωσε ότι δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του ο, προερχόμενος από την Κεντροαριστερά, δημοτικός σύμβουλος Ζήσης Βαϊνάς. Ενώ από τον ίδιο χώρο της Κεντροαριστεράς, από την παράταξη της ελάσσονος αντιπολίτευσης, αυτή τη φορά υποψήφιος δήμαρχος θα είναι ο Μηνάς Μιτζαρίδης. Τέλος, με την Λαϊκη Συσπείρωση αυτή τη φορά θα κατέβει ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός (γυμναστής) Παναγιώτης Μαρκίδης.

Δήμος Ωραιοκάστρου

Ήδη οι υποψηφιότητες έχουν παγιωθεί και δύσκολα αναμένονται άλλες εκπλήξεις, όπως δύσκολο είναι να προκύψει και κάποια καινούργια κίνηση, πέραν των υφιστάμενων. Υποψήφιος θα είναι ο νυν δήμαρχος, Αστέριος Γαβότσης. Κεντροδεξιός, ο οποίος είχε συνεργαστεί με τον εκπρόσωπο της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο δεύτερο γύρο των εκλογών του 2014, αφήνοντας πίσω του τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Δημήτρη Σαραμάντο, ο κ. Γαβότσης θα διεκδικήσει την επανεκλογή του, διατηρώντας το μεγαλύτερο μέρος της ομάδας του.Υποψήφιος θα είναι όμως ο κ. Παπακωνσταντίνου (προερχόμενος επίσης από την κεντροδεξιά), ο οποίος μάλιστα έχει ετοιμάσει και το εκλογικό του κέντρο στο Ωραιόκαστρο. Ο κ. Παπακωνσταντίνου στις εκλογές του 2014 είχε καθορίσει τελικά τη δημαρχία, καθώς το ποσοστό του ως τρίτος ήταν εξαιρετικά υψηλό στο 22,67%. Για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ στο Ωραιόκαστο θα υποστηριχθεί εκ νέου ο κ. Γρηγόρης Εδιρνέλης, που στις εκλογές του 2014 είχε πάρει ποσοστό 7%, ενώ για λογαριασμό της «Λαϊκής Συσπείρωσης» του ΚΚΕ, αναμένεται να είναι και πάλι υποψήφιος ο κ. Άγγελος Θεμελής. Μεγάλο ενδιαφέρον όμως έχει η «κληρονομιά» του κ. Σαραμάντου, καθώς η παράταξή του έχει χωριστεί σε δυο κομμάτια. Το ένα με υποψήφιο τον πρώην αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων επί δημαρχίας Σαραμάντου, τον κ. Ανέστη Πολυχρονίδη, που ήταν μάλιστα και συνιδρυτής της παράταξης Σαραμάντου. Ο κ. Πολυχρονίδης φέρεται να έχει εξασφαλίσει και την υποστήριξη του πρώην αντιδημάρχου Διοικητικού – Οικονομικού επί δημαρχίας Γαβότση και στενού συνεργάτη του, του κ. Ηρακλή Τσακαλίδη, ενώ η παράταξή του θα έχει τον τίτλο «Συνεργασία Τώρα». Το δεύτερο κομμάτι έχει ως επικεφαλής και υποψήφιο δήμαρχο τον κ. Παντελή Σκαρλάτο. Ο κ. Σκαρλάτος φέρεται να έχει διαμορφώσει ήδη την υποψηφιότητά του ως διάδοχη της παράταξης Σαραμάντου, καθώς φέρεται να έχει την υποστήριξη των περισσότερων στελεχών της μείζονος αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο. Στο τέλος του Νοεμβρίου και οι δυο υποψήφιοι (Πολυχρονίδης και Σκαρλάτος) αναμένεται να ανακοινώσουν και επισήμως τις παρατάξεις τους και τα στελέχη που έχουν μαζί τους. Στα ηχηρά ονόματα αυτής της προεκλογικής περιόδου είναι ο κ. Παντελής Τσακίρης, πρώην δημοτικός σύμβουλος του Δημήτρη Καρασαββίδη, ο οποίος εδώ και περίπου ένα χρόνο έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητά του, έχει μαζέψει μεγάλο αριθμό στηρίξεων και προέρχεται από τη Νέα Δημοκρατία, χωρίς όμως να έχει χρίσμα. Ξεκάθαρη επιλογή για τον κόσμο του ΚΚΕ θα αποτελέσει ο υποψήφιος δήμαρχος με την Λαϊκή Συσπείρωση, Άγγελος Θέμελης.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΔΗΜΟΥΣ, ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019, ΝΟΜΟΥ, ΚΛΕΙΔΩΝΟΥΝ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!