ΝΟΔΕ Χαλκιδικής κατά Μπουτάρη για το «κωλοχώρι»

Απάντηση δίνει η ΝΟΔΕ Χαλκιδικής στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και στο χαρακτηρισμό «κωλοχώρι»* που έδωσε «για να εκφράσει τα «εγκάρδια» συναισθήματα του για τον πιο όμορφο ελληνικό τόπο, τη Χαλκιδική», «προς τέρψη, αποκλειστικά και μόνο, της δήθεν φιλοπροοδευτικής ελευθεροστομίας του».

Η ΝΟΔΕ Χαλκιδικής, απευθυνόμενη στο δήμαρχο, του θυμίζει πως η Χαλκιδική:

– δεν είναι «επίνειο» της Θεσσαλονίκης. Είναι ένας ευλογημένος τόπος που τρέφει και τρέφεται από τη «Μάνα» Θεσσαλονίκη.

– είναι μια δεξαμενή ανθρωπίνου δυναμικού, που στο πλαίσιο της εσωτερικής μετανάστευσης, έχει χαρίσει τις καλύτερες μονάδες της στην αγαπημένη Θεσσαλονίκη.

– είναι ο τόπος που συμμετέχει με μεγάλο ποσοστό στο ακαθάριστο εθνικό κεφάλαιο με όχημα τον τουρισμό και την αγροτική παραγωγή.

– είναι ο τόπος που πετυχαίνουν επαγγελματικά οι θεσσαλονικείς επιχειρηματίες και ο τόπος που διάλεξαν να κάνουν δεύτερη πατρίδα τους και κατοικία τους δεκάδες χιλιάδες δημότες τής Θεσσαλονίκης

– είναι ο τόπος που έβγαλε το μεγαλύτερο έλληνα φιλόσοφο και ακτινοβόλησε το μήνυμα της Ορθοδοξίας από το «Περιβόλι της Παναγίας».

«Διαχρονικά Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική συμπορεύτηκαν σε ένα δρόμο προκοπής και ανάπτυξης, στηριζόμενες σε σχέσεις αλληλεξάρτησης και αλληλεπίδρασης. Το στοίχημα των καιρών απαιτεί συνεργασία και σύμπραξη των δυναμικών στοιχείων των δύο κοινωνιών, μιας και Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική έμαθαν να ζουν και να επιβιώνουν στους αιώνες ΜΑΖΙ», καταλήγει η τοπική ΝΟΔΕ.

Ψωμιάδης: Ατυχής η έκφραση
Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Διονύσης Ψωμιάδης, εμμέσως πλην σαφώς, με δηλώσεις του, κάλυψε το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, χαρακτηρίζοντας την έκφραση «κωλοχώρι» ως ατυχής, και σημειώνοντας παράλληλα πως «η Χαλκιδική είναι το δεύτερο σπίτι μας».

«Προφανώς είναι ατυχής η έκφραση. Έχουν δίκιο οι Χαλκιδικιώτες να διαμαρτύρονται. Ο τόπος αυτός είναι ευλογημένος. Η Θεσσαλονίκη έχει τη δική της τεράστια αξία, όπως και η Χαλκιδική τη δικιά της.

Εάν βρισκόταν σε μια σοβαρή Πολιτεία, θα διέθετε σύγχρονες υποδομές και θα ήταν νούμερο 1 προορισμός διεθνώς. Δυστυχώς, στην Ελλάδα έπεσε θύμα, όπως και ολόκληρη η Περιφέρεια, συγκεντρωτισμού του αθηναϊκού κατεστημένου και της απουσίας σοβαρής πολιτικής για τον τουρισμό.

Αλλά και πάλι, η Χαλκιδική είναι ο δεύτερος δημοφιλέστερος προορισμός εντός Ελλάδας, μετά την Αθήνα. Και οι επισκέπτες από το εξωτερικό προτιμούν τη Χαλκιδική όταν επισκέπτονται τη Βόρεια Ελλάδα. Όσο για εμάς τους Θεσσαλονικείς, η Χαλκιδική είναι κυριολεκτικά το δεύτερο σπίτι μας, την αγαπάμε και την πονάμε όσο και την πόλη μας.

»Εμείς, ως Περιφέρεια, δίνουμε αγώνα για την τουριστική ανάπτυξη όλης της Κεντρικής Μακεδονίας. Στον αγώνα αυτό, η Χαλκιδική είναι ο καλύτερος πρεσβευτής».

* εδώ.

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!