Νίκη για Αγία Παρασκευή: Στηρίζει εργαζόμενους, καταγγέλλει δήμαρχο

Πλήρη στήριξη στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του δήμου παρέχει η δημοτική παράταξη «Νίκη για την Αγία Παρασκευή», καταγγέλλοντας πως το «μνημόνιο 3» οδηγεί την Αυτοδιοίκηση δεκαετίες πίσω. Παράλληλα, καταγγέλλει και το δήμαρχο Βασίλη Ζορμπά και τη δημοτική πλειοψηφία, πως κινείται στη γραμμή του «μνημονίου 3».

«Στο δήμο μας, μετά την απεργοσπαστική στάση του δημάρχου στις πρόσφατες κινητοποιήσεις της Αυτοδιοίκησης, είχαμε και την απαράδεκτη -δική του αλλά και των δημοτικών συμβούλων του- «τροπή σε φυγή» από τη συνεδρίαση του έκτακτου δημοτικού συμβουλίου στις 9 Νοεμβρίου που ο ίδιος είχε συγκαλέσει (σ.σ.: για τις επιπτώσεις του Μεσοπρόθεσμου στην Αυτοδιοίκηση)», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη της Αγίας Παρασκευής.

Και συνεχίζει: «Καταγγέλουμε στην κοινωνία της πόλης μας την ακραία και αυταρχική απαξίωση που επέδειξαν έναντι των εργαζομένων του δήμου, αλλά και έναντι του δημοτικού συμβουλίου. Τους καλούμε, για άλλη μια φορά, σε σθεναρή, ενωτική και ανοιχτή σε όλα τα ενδεχόμενα αντίδραση στις κεντρικές επιλογές, σε σεβασμό των αποφάσεων των συνελεύσεων των εργαζομένων του δήμου και σε απόρριψη κάθε πιθανότητας απόλυσής τους».

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ
«ΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ»

Οι αυθόρμητες κινητοποιήσεις των εργαζομένων του Δήμου Αγίας Παρασκευής είναι αποτέλεσμα της εφαρμοζόμενης πολιτικής και ιδιαίτερα του τρίτου Μνημονίου, το οποίο οδηγεί την Αυτοδιοίκηση δεκαετίες πίσω.

Το Μνημόνιο προαναγγέλει απολύσεις εργαζομένων με συμβάσεις αορίστου και ορισμένου χρόνου, μονίμων που θα καταργηθούν οι θέσεις τους και απαγόρευση προσλήψεων μέχρι και το 2016, ενέργειες που θα ακυρώσουν και απαξιώσουν τους Δήμους ακόμα περισσότερο από τη σημερινή τους κατάσταση. Παράλληλα, μέσα στη μεγάλη ανθρωπιστική κρίση, η περιθωριοποίηση του θεσμού της Αυτοδιοίκησης στο συνολικό σύστημα διακυβέρνησης -θεσμικά αλλά και οικονομικά με την τεράστια μείωση των οικονομικών της- οδηγεί σε οριστική κατάργηση του κοινωνικού της ρόλου, όπως και των πολιτιστικών, αθλητικών και σχολικών δράσεων.

Στον Δήμο μας, μετά την απεργοσπαστική στάση του Δημάρχου στις πρόσφατες κινητοποιήσεις της Αυτοδιοίκησης, είχαμε και την απαράδεκτη -δική του, αλλά και των Δημοτικών συμβούλων του- «τροπή σε φυγή» από τη συνεδρίαση του έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου στις 9 Νοεμβρίου που ο ίδιος είχε συγκαλέσει.

Καταγγέλουμε στην κοινωνία της πόλης μας την ακραία και αυταρχική απαξίωση που επέδειξαν έναντι των εργαζομένων του Δήμου, αλλά και έναντι του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τους καλούμε, για άλλη μια φορά, σε σθεναρή, ενωτική και ανοιχτή σε όλα τα ενδεχόμενα αντίδραση στις κεντρικές επιλογές, σε σεβασμό των αποφάσεων των συνελεύσεων των εργαζομένων του Δήμου και σε απόρριψη κάθε πιθανότητας απόλυσής τους.

Οι καιροί απαιτούν από όλους συναίνεση, συστράτευση και αγώνες για την υπεράσπιση του κοινωνικού κράτους.

 

Διαβάστε επίσης:
ΚΕΔΕ:«ΑΝΤΑΡΣΙΑ» ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΓΙΑ ΕΠΟΠΤΕΙΑ

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!