Νίκαια: Εκδηλώσεις τιμής για τη «Mάχη της Κοκκινιάς»

Με δύο μεγάλες εκδηλώσεις, ο Δήμος Νίκαιας – Αγ.Ι.Ρέντη τιμά και φέτος την Επέτειο της «Μάχης της Κοκκινιάς – Μάρτης 1944».

Η πρώτη εκδήλωση με θέμα «Η Κατοχή στον Πειραιά: Δωσιλογισμός-Διώξεις-Μπλόκα» που διοργανώνει το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης του Δήμου Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη και το Μνημείο «Μάντρα Μπλόκου Κοκκινιάς» θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 6 Μαρτίου στις 7 το απόγευμα στο Μνημείο «Μάντρα Μπλόκου Κοκκινιάς» (Ηλιουπόλεως 102 Α, Νίκαια). Oμιλητής θα είναι ο επίκουρος καθηγητής ιστορίας στο πανεπιστήμιο της Βιέννης Δημήτρης Κουσουρής, συγγραφέας του βιβλίου: «Δίκες των Δοσίλογων 1944-1949».

Η δεύτερη εκδήλωση εκτός από την Επιμνημόσυνη δέηση για τους Πεσόντες, περιλαμβάνει και το Ιστορικό της Ημέρας από την π. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκαιας-Ρέντη Δέσποινα Σωτηροπούλου. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνου από το Δήμαρχο Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη Γιώργο Ιωακειμίδη και φορείς της πόλης, στο Μνημείο της Μάχης της Κοκκινιάς στην πλατεία Δαβάκη ( Περιβολάκι ). Η τελετή θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 7 Μαρτίου στις 5.30 το απόγευμα.

Prosklisi maxis _2017

prosklisi_nikaia

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑ-ΑΓ.Ι.ΡΕΝΤΗ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΙΜΗΣ, ΜΑΧΗ ΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!