Νέος τροφοδοτικός αγωγός ύδρευσης στη Λαμία

Νέο τροφοδοτικό αγωγό ύδρευσης από τις πηγές Γοργοποτάμου απέκτησε η Λαμία.

Ο αγωγός μήκους 10,4 χλμ και των επιπλέον διακλαδώσεων του μήκους 21χλμ στις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες (Ροδίτσας, Σταυρού, Μεγάλης Βρύσης, Αγίας Παρασκευής, Φραντζή, Κωσταλεξίου, Κόμματος, Ανθήλης, Λυγαριάς και ΒΙ.ΠΕ. Λαμίας), είναι από τα πιο σημαντικά έργα της Δ.Ε.Υ.Α. Λαμίας, το οποίο θα λύσει το πρόβλημα της ύδρευσης της περιοχής Λαμίας μέχρι το τέλος του 21ου αιώνα.

Ο δήμαρχος Λαμιέων Γιώργος Κοτρωνιάς αναφέρει:

«Eνα έργο προϋπολογισμού 12 εκατομμυρίων Ευρώ, μαζί με τον Φ.Π.Α, ένα έργο το οποίο περιλαμβάνει το νέο αγωγό, ο οποίος θα έχει μήκος 10,4 χιλιόμετρα ο κεντρικός κορμός του και 21 χιλιόμετρα διακλαδώσεις και ο οποίος αγωγός θα καλύψει τις υδρευτικές ανάγκες τουλάχιστον μέχρι το τέλος του αιώνα, της Λαμίας, της Ροδίτσας, του Σταυρού, της Μεγάλης Βρύσης, της Αγίας Παρασκευής, του Φραντζή, του Κωσταλεξίου, του Κόμματος, της Ανθήλης, της Λυγαριάς και της ΒΙ.ΠΕ. Λαμίας. Αξίζει να πούμε, ότι κάποιοι οικισμοί από αυτούς πρώτη φορά θα πιούνε Γοργοπόταμο. Σημαντικό επίσης να τονιστεί, ότι ένα τόσο μεγάλο έργο δεν γίνεται τυχαία, τα έργα αυτού του μεγέθους απαιτούν σύλληψη, προγραμματισμό και σκληρή προσπάθεια για πάρα πολλά χρόνια.
Το έργο αυτό ξεκίνησε με τη μελέτη την οποία αναθέσαμε το 2000, η οποία τότε στοίχισε 120 εκατομμύρια δραχμές και από το 2000, σήμερα ολοκληρώνεται η διαδικασία, μια διαδικασία επίπονη, μια διαδικασία διεκδίκησης, μια διαδικασία που είχε το ευτυχές τέλος να καταφέρουμε να το εντάξουμε και να το χρηματοδοτήσουμε, γιατί το ποσό των 12 εκατομμυρίων Ευρώ είναι ένα πάρα πολύ μεγάλο ποσό.
Με το έργο αυτό, η σημερινή υδροδότηση που γίνεται με μονοσήμαντο γεμάτο τρόπο και έχει μικρή παροχετευτικότητα σε σχέση με τις ανάγκες της πόλης για τα επόμενα χρόνια, αντικαθίσταται από νέο διπλάσιο αγωγό και αν σκεφτούμε, ότι το έργο από το οποίο πίνουμε σήμερα νερό, εγκαινιάσθηκε το 1971 καταλαβαίνεται, ότι στο τέλος του αιώνα και βάλε κάποιοι, θα χρειαστεί να ξανακάνουν ένα τέτοιο μεγάλο έργο.
Αν το νερό είναι το πολυτιμότερο αγαθό, επιτρέψτε μου να πω, ότι το έργο αυτό είναι το πολυτιμότερο έργο αυτής περιόδου.
Γιατί το έργο αυτό είναι συνυφασμένο με το μέλλον αυτής πόλης. Είναι από τα έργα που δεν φαίνονται. Είναι από τα έργα που θάβονται μέσα στο χώμα, μια πλατεία μπορεί να φαίνεται. Είναι όμως ένα έργο πολύ πολύ πιο σημαντικό.
Όπως επίσης δεν φαίνονται τα 110 εκατομμύρια Ευρώ έργα, τα οποία αυτό το διάστημα έχουμε κάνει και αφορούν ύδρευση και αποχέτευση σε όλο το Δήμο Λαμιέων, έργα τα οποία όχι μόνο έδωσαν δουλειά στην τοπική αγορά, αλλά εξασφάλισαν το σπουδαιότερο αγαθό που είναι το νερό, αλλά και το άλλο σπουδαιότερα αγαθό που είναι το περιβάλλον μας, αφού με τα έργα αυτά των 110 εκατομμυρίων Ευρώ, εξασφαλίσαμε υγιεινό νερό και εξασφαλίσαμε και την προστασία του περιβάλλοντος, από την σωστή διαχείριση των λυμάτων μας.
Βεβαίως, πολλές φορές γίνεται κριτική σε όλους μας που ασχολούμαστε με τα κοινά για την καθημερινότητα για τις αβλεψίες μας, όμως το νερό και η αποχέτευση, είναι τα μείζονα θέματα τα οποία πρέπει να αντιμετωπίσει μια υπεύθυνη Δημοτική Αρχή και αισθάνομαι υπερήφανος, γιατί μαζί με τους συνεργάτες μου, τα στελέχη της Δ.Ε.Υ.Α. Λαμίας προγραμματίσαμε έγκαιρα, προσπαθήσαμε πολύ σκληρά και πετύχαμε να λύνουμε ένα πολύ σημαντικό θέμα για το μέλλον της Λαμίας. Το χρονοδιάγραμμα του έργου είναι της τάξης των δύο έως δυόμισι ετών» .

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΑΓΩΓΟΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ, ΔΗΜΟΣ ΛΑΜΙΕΩΝ, ΔΕΥΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!