Νέος πόλεμος Πελετίδη – ΣΥΡΙΖΑ: Η Αποκεντρωμένη στηρίζει τους βιομηχάνους και όχι το δήμο

Νέα κόντρα έχει ανοίξει μεταξύ του δήμου Πάτρας και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου,, Δυτικής Ελλάδα και Ιονίου, με αφορμή ότι έγινε δεκτή την ένσταση που κατέθεσαν το Επιμελητήριο Αχαΐας, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών-Βιοτεχνών νομού Αχαΐας, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος, η Ένωση Ξενοδόχων Περιφέρειας Πατρών, ο Νίκος Μανιατόπουλος και το Ολύμπιον Θεραπευτήριο Γενική Κλινική Πατρών Α.Ε., για την ακύρωση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, που καθόρισε το ύψος των ανταποδοτικών τελών για το έτος 2016.

Αναλυτικά:

«Με απόφασή του ο ασκών καθήκοντα Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, έκανε δεκτή την ένσταση που κατέθεσαν το Επιμελητήριο Αχαΐας, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών-Βιοτεχνών νομού Αχαΐας, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος, η Ένωση Ξενοδόχων Περιφέρειας Πατρών, ο Νίκος Μανιατόπουλος και το Ολύμπιον Θεραπευτήριο Γενική Κλινική Πατρών Α.Ε., για την ακύρωση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, που καθόρισε το ύψος των ανταποδοτικών τελών για το έτος 2016.

Συγκεκριμένα ακύρωσε την πλήρη απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη των κατοίκων των περιοχών γύρω από τον ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας και του Βιολογικού Καθαρισμού.

Ακύρωσε επίσης την ένταξη στον ανώτερο συντελεστή 4,5%, των μεγάλων βιομηχανικών μονάδων και των άλλων μεγάλων επιχειρήσεων (Τράπεζες, ΔΕΗ, ΟΤΕ, Ξενοδοχεία, Ιδιωτικές κλινικές και Θεραπευτήρια, πολυκαταστήματα κ.λπ.), που το εμβαδόν τους είναι πάνω από 6.000 μέτρα.

Με αυτή την απόφαση, κρατος και Κυβερνηση μεσω της Αποκεντρωμένης Διοίκησης παίρνουν σαφή θέση, στηρίζουν τις ενστάσεις και τα συμφέροντα των φορέων των βιομηχάνων και των μεγαλοεπιχειρηματιών, ζητώντας να ενταχθούν στον μειωμένο συντελεστή 2,7%.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ όχι μόνο δεν καταργεί τους αντιδραστικούς νόμους, αλλά τους χρησιμοποιεί για να συνεχίσει την ίδια πολιτική.

Επιδιώκει με όλα τα μέσα να αφαιρέσει και την ελάχιστη δυνατότητα της Δημοτικής Αρχής, να ελαφρύνει τους δημότες, των οποίων η καθημερινή τους ζωή επιβαρύνεται από την λειτουργία του ΧΥΤΑ και του Βιολογικού, από τα δημοτικά τέλη.

Ταυτόχρονα, σπεύδει με ιδιαίτερο ζήλο, να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των φορέων των βιομηχάνων των μεγαλοεπιχειρηματιών και των μεγαλοξενοδόχων και να εντάξει στο μειωμένο συντελεστή 2,7% 38 μεγάλες επιχειρήσεις, που παρουσιάζουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ καθαρά κέρδη και την περίοδο της κρίσης που ο λαός και οι αναγκες του τσακίζονται .

Η Δημοτική Αρχή θα παρέμβει, αξιοποιώντας τις ελάχιστες δυνατότητες που της παρέχει το θεσμικό πλαίσιο και η αστική νομοθεσία, για να ανατρέψει αυτή την απόφαση.

Είναι αποφασισμένη να συνεχίσει την ίδια συνεπή πορεία της και να υπερασπιστεί με όλα τα μέσα, τα λαϊκά συμφέροντα. Καλεί τον λαό της περιοχής να βγάλει τα συμπεράσματα του , να καταδικάσει και να ανατρέψει με την πάλη του την αντιλαϊκή πολιτική κράτους και κυβέρνησης».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΑΣ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!