Νέο SOS των δημάρχων για τα οικονομικά – Ζητούν συνάντηση με Σαμαρά, Βενιζέλο

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Β. Βενιζέλο ζητά η ΚΕΔΕ. Στόχος, όπως αναφέρει σε σχετική επιστολή του ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Κ. Ασκούνης, η συζήτηση για τα οικονομικά των δήμων.

Κατά τον κ. Ασκούνη οι μειώσεις φτάνουν στον προϋπολογισμό του 2014 στο 53% με αποτέλεσμα «οι δήμοι να αδυνατούν όχι μόνο να καλύψουν τις λειτουργικές τους δαπάνες και να συμπληρώσουν την τεχνική υποδομή των πόλεών, αλλά και να συντηρήσουν στοιχειωδώς τους δρόμους, τους κοινόχρηστους χώρους, τα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης, τον κοινωνικό εξοπλισμό και τα σχολεία της περιοχής τους και να καλύψουν τις έκτακτες ανάγκες πολιτικής προστασίας, με συνέπεια να δημιουργούνται αυξημένοι κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία, υποβάθμιση του περιβάλλοντος και κίνδυνος ατυχημάτων».

Στην επιστολή του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ζητά:

–          Γενναία αύξηση της ΣΑΤΑ

–          Αύξηση από 2,5% στο 10% των πόρων του Πράσινου Ταμείου

–          Σχεδιασμό στο Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης (ΣΕΣ) ενός Εθνικού Επιχειρησιακού Προγράμματος  με δικαιούχους τους δήμους.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΚΕΔΕ, ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ, ΣΑΜΑΡΑΣ, ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!