Σάββατο
30
Σεπτέμβριος
Back

Νέο συμβόλαιο της Δημοτικής Αρχής του Ηρακλείου με φορείς & πολίτες

Στο πλαίσιο του δημοκρατικού προγραμματισμού και της ενεργούς συμμετοχικής διαδικασίας που επιδιώκει η Δημοτική Αρχή, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση στην αίθουσα του Πειραματικού Θεάτρου του Πολιτιστικού – Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου, η πρώτη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης μέλη της οποίας αποτελούν τα σημαντικότερα ερευνητικά ιδρύματα, φορείς, συλλογικότητες καθώς και ενεργοί πολίτες του Δήμου. Παραβρέθηκαν και τοποθετήθηκαν στα κρίσιμα θέματα των διαδικασιών συμμετοχικότητας, διαβουλεύσεων & στρατηγικού σχεδιασμού, ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός καθώς και οι Αντιδήμαρχοι Π. Ινιωτάκης και Κ. Βαρδαβάς, Πρόεδρος της Επιτροπής Διαβούλευσης.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου τόνισε στην ομιλία του πως προωθείται ένα νέο συμβόλαιο της Δημοτικής Αρχής με φορείς & πολίτες, που στηρίζεται στη συμμετοχικότητα, τη διαφάνεια, τη νομιμότητα και την αξιοκρατία. Μαζί με την ενθάρρυνση των πολιτών να συμβάλλουν με τις προτάσεις, τις ιδέες τους και την ενεργό συμμετοχή τους στη διαμόρφωση ενός αποτελεσματικού συμμετοχικού μοντέλου τοπικής δημοκρατίας.

Ο Aντιδήμαρχος κ. Π.Ινιωτάκης, αναφέρθηκε στις βασικές αρχές της Δημοτικής Αρχής, που συνοψίζονται στο να καταστεί ο Δήμος Ηρακλείου:

• Ανθεκτικός Δήμος, τόπος με αποτελεσματικές υποδομές και δομημένη κοινωνική πολιτική, με οργανωμένες δομές πολιτικής προστασίας, συμμετοχικά δίκτυα αλληλεγγύης, προστασία της απασχόλησης και της ασφάλειας των πολιτών

• Δήμος με ισχυρή Πολιτιστική και Τουριστική Ταυτότητα, Δήμος φάρος πολιτισμού, με ελκυστικές τουριστικές υπηρεσίες και προϊόντα, και ισχυρή συνεισφορά στην τοπική οικονομία

• Έξυπνος Δήμος, τόπος καινοτομίας, ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας, βελτιωμένης ποιότητας ζωής, ηλεκτρονικής και συμμετοχικής διακυβέρνησης

Τέλος τόνισε ότι αποκαθίσταται η εταιρική και ισόρροπη σχέση πόλης-υπαίθρου, για την άρση των χωρικών ανισοτήτων και της ανισοβαρούς ανάπτυξης του παραθαλάσσιου άξονα και της ενδοχώρας, με πλήθος εκδηλώσεων προώθησης της τοπικής επιχειρηματικότητας και γαστρονομίας.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!