Νέο ρεκόρ συμμετοχών φέτος στον 32ο Μαραθώνιο της Αθήνας

Ο 32ος Μαραθώνιος Αθήνας, ο Αυθεντικός, άνοιξε σήμερα με την συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε η ομοσπονδία, παρουσία των θεσμικών συνεργατών και του μεγάλου χορηγού, της ΟΠΑΠ ΑΕ. Ο αγώνας της 9ης Νοεμβρίου αναμένεται να μεταφορφώσει την πόλη και να της ανοίξει νέους ορίζοντες, καθώς οι δρόμοι της θα «πλημμυρίσουν» από 35.000 δρομείς από όλο τον κόσμο. Από τον Μαραθώνα έως το Παναθηναϊκό Στάδιο θα στηθεί μια μεγάλη γιορτή την οποία θα απολαύσουν οι πολίτες της Αττικής και όχι μόνο.

Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος υποδέχθηκε την υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανό, τον γενικό διευθυντή Marketing της ΟΠΑΠ ΑΕ, Petr Matejovsky, τον αντιπεριφερειάρχη Νοτιοανατολικής Αττικής, Πέτρο Φιλίππου, τον δήμαρχο Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη.

Το παρών στη συνέντευξη Τύπου έδωσαν ακόμη ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Πάνος Λειβαδάς, ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Μαραθωνίου, Γιάννης Σταματόπουλος, ενώ τον Δήμαρχο Αθήνας, Γιώργο Καμίνη, εκπροσώπησε η πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ Νέλλη Παπαχελά. Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ανακοινώθηκε ο αριθμός των δρομέων που αναμένεται να συμμετάσχει στον αγώνα, ο οποίος αποτελεί ρεκόρ, ενώ τονίστηκαν για μια ακόμη φορά τα οφέλη που αποκομίζει από τη διοργάνωση η οικονομία της χώρας, αλλά και η καλή εικόνα της Αθήνας, που ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο το τετραήμερο των δράσεων.

«Ευχαριστώ για την παρουσία όλων των φορέων, συνεργατών και του Μέγα Χορηγού μας, της ΟΠΑΠ ΑΕ. Θα σταθώ ιδιαίτερα στην παρουσία της υπουργού Τουρισμού, Όλγας Κεφαλογιάννη, που είναι σταθερά σύμμαχός μας για την προβολή του Μαραθωνίου στο εξωτερικό με βραχίονα τον ΕΟΤ, αλλά και τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανό, με απόφαση του οποίου για πρώτη φορά η Πολιτεία μετέχει στη διοργάνωση του Μαραθωνίου», τόνισε ο Κώστας Παναγόπουλος

Από την πλευρά της η υπουργός Τουρισμού ‘Ολγα Κεφαλογιάννη, δήλωσε: «Ο Μαραθώνιος τιμά την Ελλάδα και την Αθήνα. Προκαλεί το διεθνές ενδιαφέρον και συνδέεται άρρηκτα με τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και τον τουρισμό. Έχει γίνει θεσμός κι αποτελεί αφορμή για να έρθει κάποιος στην χώρα μας. Έχει ιδιαίτερη συμβολή στον τουρισμό και την οικονομία και προσθέτει υπεραξία στον τουρισμό. Ο μαραθώνιος έρχεται απο το παρελθόν, αναβιώνει στο παρόν και σηματοδοτεί το μέλλον. Είναι σύμβολο Ειρήνης και ενότητας, προσπάθειας και αλτρουισμού».

Το υφυπουργείο Αθλητισμού συμμετέχει φέτος ενεργά στον αγώνα, ο Υφυπουργός Γιάννης Ανδριανός, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος είναι ένα ιστορικό, σημαντικότατο κεφάλαιο για τον ελληνικό αθλητισμό. Και ταυτόχρονα είναι μια διεθνής διοργάνωση που τα τελευταία χρόνια έχει μια εντυπωσιακή δυναμική, με συμμετοχές από ολόκληρο τον κόσμο που ξεπερνούν ακόμη και τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες μας. Βούληση και απόφαση όλων των φορέων που συμμετέχουμε και στηρίζουμε τον Αυθεντικό Μαραθώνιο είναι να τον καταστήσουμε συμβολικό και ουσιαστικό επίκεντρο της ελληνικής αθλητικής ταυτότητας, αλλά και όλων των πτυχών και δράσεων που θέλουμε να συνδέσουμε με τον αθλητισμό μας».

Ο δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης, ο οποίος αρχικά έδωσε και την απάντηση γιατί φοράει μαύρα γυαλιά, (η απάντηση έχει δημοσιευθεί ήδη στο aftodioikisi.gr) και στο τέλος του χαιρετισμού του καταχειροκροτήθηκε, τόνισε: «Σε όλο τον κόσμο κάθε ημέρα γίνονται κατά μέσο όρο έξι μαραθώνιοι. Όλοι ξέρουν το αγώνισμα, δεν ξέρουν τον Μαραθώνα. Οι πιο ειδικοί μου είχαν πει ότι το βασικό του Μαραθωνίου δεν είναι το αγώνισμα, αλλά οτι στο Μαραθώνα σταμάτησε η εισβολή της Ασίας στην Ευρώπη, αλλιώς θα ήταν διαφορετική η ιστορία. Φέτος θα τρέξουν 35.000 δρομείς. Θα μπορούσαν να είναι 50-60.000. Προς το παρόν δεν μπορούμε να τους εξυπηρετήσουμε. Ελπίζω ότι του χρόνου θα έχουν δοθεί λύσεις και θα είναι διπλάσιοι οι μετέχοντες δρομείς».

Ο αντιπεριφερειάρχης Νοτιοανατολικής Αττικής, Πέτρος Φιλίππου, επισήμανε: «Θέλω να σας δώσω συγχαρητήρια γιατί κάποιοι άνθρωποι έχουν μοχθήσει όλα αυτά τα χρόνια για να φτάσει ο Μαραθώνιος σε αυτό το επίπεδο. Πιστεύω ότι ο χώρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρέπει να λάβει ενεργά μέρος σε αυτό το γεγονός, γιατί είναι κατεξοχήν ο χώρος που ενισχύει τον αθλητισμό».

Τον δήμαρχο Αθηναίων εκπροσώπησε η πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ, Νέλλη Παπαχελά: «Ο Αυθεντικός μαραθώνιος της Αθήνας δεν είναι μόνο ένα αθλητικό γεγονός διεθνούς εμβέλειας, ένας δύσκολος αγώνας δρόμου για λίγους, μια σκληρή διαδρομή 42.195 μέτρων. Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας είναι η γέφυρα που ενώνει το θρύλο με την ιστορία και αναδεικνύει τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης και ψυχής».

Ο γενικός διευθυντής μάρκετινγκ του οργανισμού Petr Matejovsky, τόνισε: ««Είναι μεγάλη τιμή να είμαι εδώ εκ μέρους της ΟΠΑΠ, του μεγάλου χορηγού του Μαραθωνίου, ενός σπουδαίου αθλητικού γεγονότος σε παγκόσμιο επίπεδο. Η ΟΠΑΠ στηρίζει από το 2010 το Μαραθώνιο της Αθήνας, καθώς αναδεικνύει τις αξίες του ευ αγωνίζεσθε, της άμιλλας και του ελεύθερου πνεύματος. Η χορηγία της ΟΠΑΠ αυτή τη χρονιά έχει ιδιαίτερη αξία για εμάς καθώς για πρώτη φορά όλοι στην Ελλάδα θα έχουμε την ευκαιρία, μέσω του κινητού ή του υπολογιστή, να χρησιμοποιήσουμε την ειδική εφαρμογή ( application) που δημιούργησε η ΟΠΑΠ και η οποία θα μετατρέπει καθημερινά κάθε βήμα μας σε οικονομική προσφορά για το μεγάλο έργο που έχουμε ανακοινώσει στο πλαίσιο της Ε.Κ.Ε., την ανακαίνιση των δύο βασικών παιδιατρικών νοσοκομείων Π.&Αγλ. Κυριακού και Αγία Σοφία. Σε αυτή τη διαδρομή προσφοράς, σας καλούμε όλους να συμμετάσχετε και να γίνετε μέλος της ομάδας της ΟΠΑΠ» .

Ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Πάνος Λειβαδάς, υπογράμμισε: «Ο ΕΟΤ συνεχίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τον Μαραθώνιο της Αθήνας έμπρακτα και αποφασιστικά. Το κάνουμε γιατί ο Μαραθώνιος της Αθήνας είναι ένα από τα σημαντικότερα και ισχυρότερα συστατικά της ταυτότητας και ιδιαίτερα της επικοινωνιακής ταυτότητας της χώρας, της Αθήνας, της Αττικής. Πιστεύουμε και ενισχύουμε τον Μαραθώνιο της Αθήνας, γιατί βοηθάει το έργο μας, ώστε να προσελκύσουμε επισκέπτες απ’ όλο τον κόσμο στην Ελλάδα και την Αττική και βασικά να ανταγωνιστούμε άλλες χώρες, που σε γενικότερα δύσκολη περίοδο της χώρας μας πράττουν το ίδιο. Είμαστε περήφανοι που είμαστε μέρος αυτής της μεγάλης γιορτής του αθλητισμού, του πολιτισμού και τελικά του ελληνικού τουρισμού».

Τέλος ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Μαραθωνίου, Γιάννης Σταματόπουλος σχολίασε: «Ένα μήνα πριν τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας θα πρέπει να μην ξεχνάμε και την καινούργια ονομασία, γιατί είναι αυτή η σημασία της κλασικής διαδρομής γιατί κλασικές διαδρομές είναι παντού 42.195μ. και αυτό το μότο ο Αυθεντικός μαραθώνιος της Αθήνας είναι αυτός που περιμένουμε να δώσει καινούργια ώθηση στη διοργάνωση μας.
Όλη η οργανωτική επιτροπή, ο ΣΕΓΑΣ έχει διατάξει τις δυνάμεις της προκειμένου να διεξαχθεί και φέτος ένας Μαραθώνιος αντάξιος αυτών που προηγήθηκαν και να βάλουμε ένα λιθαράκι για ακόμη μεγαλύτερη και καλύτερη διοργάνωση. Περιμένουμε φέτος το ρεκόρ στο Μαραθώνιο, τις 13.000 συμμετοχές, που θα είναι περισσότερες ξεπερνώντας ακόμη και του επετειακού των 100χρόνων, του 2010, που έφθασαν περίπου τις 12.500. Από τις 13.000 οι 5.000 θα είναι ξένοι και οι 8.000 Έλληνες. Ακόμη οι συμμετοχές στα 5 και 10χλμ. έχουν φθάσει στο μάξιμουμ και αυτός είναι ο λόγος που μας έχει οδηγήσει σε μια μικρή μετατόπιση του χρόνου έναρξης των δρόμων».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ, ΔΗΜΟΑ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΘΗΝΑΣ


Αφήστε μια απάντηση