Νέες απολύσεις συμβασιούχων από δήμο -«Δίνουμε αγώνες», λέει ο δήμαρχος

Δεν έχουν τελειωμό τα κρούσματα σε σχέση με την παράταση συμβάσεων καθαριότητας, που καταγγέλλονται στην aftodioikisi.gr

Μετά από αυτά των δήμων Κυθήρων και Ανατολικής Μάνης, του ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας και του δήμου Ηρακλείου Αττικής ένας ακόμη δήμος (Κορινθίων) αρνείται να ανανεώσει τις συμβάσεις 42 εργαζομένων, επικαλούμενος, μάλιστα, σχετική δικαστική απόφαση για την παράταση των συμβασιούχων του 2015.

Μάλιστα, ο δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός σε δηλώσεις του σε τοπικά ΜΜΕ υποστήριξε αναφορικά με την δικαστική δικαίωση του δήμου Κορινθίων που οδήγησε στην απόλυση των εργαζομένων ότι «ως δημοτική Αρχή έχουμε μάθει να δίνουμε αγώνες απέναντι και σε κυβερνήσεις και μάλιστα μόνοι μας» αποκαλύπτοντας ότι στο συνέδριο της Θεσσαλονίκης κάλεσε τους υπόλοιπους αιρετούς να αγωνισθούν για να μην υλοποιηθεί η νομοθετική ρύθμιση που παρατείνει τις συμβάσεις, την οποία χαρακτήρισε αντισυνταγματική, με το αιτιολογικό ότι θα αυξηθούν τα δημοτικά τέλη .

Ωστόσο, μιλώντας στην aftodioikisi.gr οι απολυμένοι συμβασιούχοι του δήμου Κορινθίων οι οποίοι έχουν ήδη προσφύγει στη Δικαιοσύνη και η αίτηση προσωρινής διαταγής εκδικάζεται στις 27/12/2016, τονίζουν χαρακτηριστικά: «Η δικαιολογία του δημάρχου ότι εάν κάνουν προσλήψεις εποχικού  προσωπικού θα αυξήσουν τα δημοτικά τέλη στους δημότες, δεν ευσταθεί αφού το κόστος λειτουργίας των υπηρεσιών καθαριότητας τα χρόνια των μνημονίων έχει μειωθεί ουσιαστικά χωρίς να έχει γίνει μείωση των δημοτικών τελών στους δημότες, παρά σε ελάχιστους δήμους. Η μείωση του κόστους λειτουργίας οφείλεται στην μείωση έως και 47% του μισθού των εργαζομένων, στη μείωση του αριθμού των εργαζομένων, εξ αίτιας των συνταξιοδοτήσεων, της μείωσης του όγκου των απορριμμάτων την μείωση του τέλους ταφής των απορριμμάτων που πληρώνουν οι δήμοι στις χωματερές», καταλήγουν οι απολυμένοι συμβασιούχοι.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την χθεσινή συνάντηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ με την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, η κ. Γεροβασίλη κατέστησε σαφές ότι «στον αέρα» βρίσκονται οι παρατάσεις συμβάσεων με βάση τη ρύθμιση Βερναρδάκη μόνο όσων συμβασιούχων κλείνουν 24μηνο.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΑΠΟΦΑΣΗ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ, ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!