νέα-υπόθεση-bullying-στον-πύργο-τι-λέει-ο-δήμα-729725
ΔΗΜΟΙ | 31.08.2022 | 10:54

Νέα υπόθεση bullying στον Πύργο -Τι λέει ο δήμαρχος για τους δράστες

Σάλο έχει προκαλέσει η νέα υπόθεση bullying, αυτή τη φορά σε βάρος ενός 14χρονου στον Πύργο Ηλείας, ενώ  δήμαρχος κάνει λόγο για μία ακόμα πράξη μιας «εγκληματικής οργάνωσης».

Πιο συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος δήλωσε στην ΕΡΤ πως «υπάρχει συνέχεια σε αυτή τη δράση, με κορυφαία εκδήλωση τον εμπρησμό του σχολείου και την απειλή της τότε Διευθύντριας».

«Απειλούν κόσμο, καταστρέφουν αυτοκίνητα»

«Είναι μια ομάδα δέκα ατόμων, στην ανατολική πλευρά της πόλης. Απειλούν κόσμο, καταστρέφουν αυτοκίνητα, μπαίνουν σε καταστήματα» δήλωσε ο κ. Αντωνακόπουλος, ο οποίος περιέγραψε την παραβατική δράση των ανηλίκων όχι μόνο απέναντι στον συνομήλικό τους, αλλά και στην τοπική κοινωνία. Ένα γεγονός που συνέβαινε, με την ανοχή των Αρχών, για πάνω από ένα χρόνο.

Απαντώντας στο ερώτημα τι έκανε η Τοπική Αυτοδιοίκηση και η αστυνομία αυτό το διάστημα ο δήμαρχος Πύργου ξεκαθάρισε ότι ο κόσμος αντιδρούσε κάνοντας τις σχετικές καταγγελίες.

«Πρόκειται για εγκληματική οργάνωση»

«Αυτά τα άτομα δεν είναι όλα ανήλικοι. Υπάρχουν και εικοσάχρονοι με πλούσιο ποινικό μητρώο» είπε και πρόσθεσε ότι «οι κάτοικοι σε πολλές περιπτώσεις αποφεύγουν να κάνουν μηνύσεις γιατί δεν τους προστατεύει κανένας. Και η ανεπάρκεια του θεσμικού πλαισίου και ο τρόπος λειτουργίας του Δημόσιου Συστήματος, με όποιες εκφάνσεις και αν έχει, δεν έχουν πείσει τον πολίτη ότι είναι αποτελεσματικές» κατήγγειλε ο κ. Αντωνακόπουλος.

Ακόμη, τόνισε ότι «έτσι συντηρείται αυτή η κατάσταση που έφτασε στο “ως εδώ και μη παρέκει”. Το επόμενο βήμα είναι να πάρουν οι πολίτες το νόμο στα χέρια τους. Με ευχές δε λύνεται η βία» επισήμανε.

Σύμφωνα με τον κ. Αντωνακόπουλο οι νεαροί δράστες, τους οποίους όλοι γνωρίζουν, έχουν αποθρασυνθεί τελείως. «Χρειάζεται άλλη στάση των Αρχών, αποτρεπτική του εγκλήματος. Έχουμε φύγει από το bullying. Οι αρμόδιες Αρχές πρέπει να δουν το πρόβλημα στη διάσταση που έχει», πρόσθεσε.

«Θα γίνουν συλλήψεις»

Μιλώντας για την υπόθεση παρενόχλησης του μαθητή από μέλη αυτής της ομάδας, για την οποία μάλιστα υπάρχει και ένα σοκαριστικό βίντεο, ο κ. Αντωνακόπουλος διευκρίνισε ότι «η υπόθεση έχει πάρει τον δικαστικό δρόμο και πρόκειται να γίνουν συλλήψεις». Όπως επισήμανε ο δήμαρχος Πύργου η Πολιτεία μπορεί να κάνει αυτεπάγγελτη δίωξη για την αποφυγή πρόληψης άλλου εγκλήματος.

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις του 14χρονου

Σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις προέβη ο 14χρονος που έπεσε θύμα bullying, συνταράσσοντας την τοπική κοινωνία του Πύργου. Το 14χρονο θύμα αποκάλυψε πώς ξεκίνησε ο εκφοβισμός του από την ομάδα των νεαρών, οι οποίοι είναι γνωστοί για τη δράση τους στον Πύργο.

«Μου έλεγαν τι βλακείες κάνεις και ξεκίνησαν να με χτυπάνε. Έχουν πει αν ακούσουμε κάτι, θα έχεις χειροτέρα μπλεξίματα», δήλωσε τρομαγμένος ο ανήλικος που έπεσε θύμα bullying στον Πύργο. Ο 14χρονος είπε πως όλα ξεκίνησαν τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, όταν στο 4ο Γυμνάσιο κάποιοι το βανδάλισαν και στη συνέχεια έβαλαν φωτιά.