Nέα Σμύρνη: Διαμαρτυρία κατά του κλεισίματος του άλσους παρουσία ΜΑΤ (φωτο+βίντεο) - Aftodioikisi.gr
Σάββατο
16
Οκτώβριος
Back

Nέα Σμύρνη: Διαμαρτυρία κατά του κλεισίματος του άλσους παρουσία ΜΑΤ (φωτο+βίντεο)

Ολοκληρώθηκε γύρω στις 13:30 η συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων της Νέας Σμύρνης, της Εργατικής Λέσχης Νέας Σμύρνης και της δημοτικής κίνησης «Μια Πόλη Ανάποδα» έξω από την κεντρική είσοδο του Άλσους Νέας Σμύρνης που έκλεισε ξανά με αυθαίρετη απόφαση της δημοτικής αρχής.
Στο σημείο βρέθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Οι διαδηλωτές που τηρούσαν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα απαίτησαν την άμεση απομάκρυνσή των αστυνομικών δυνάμεων καταγγέλλοντας την προκλητική τους στάση.


Η αστυνομία επιχείρησε να απομακρύνει τους συγκεντρωμένους που είχαν συγκεντρωθεί στην είσοδο του άλσους με απειλές προστίμων και προσαγωγών επικαλούμενη «λόγους δημόσιας υγείας». Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο στους διαδηλωτές και μάλιστα έκοψαν πρόστιμα σε δικηγόρο παρά το γεγονός ότι επέδειξε τη δικηγορική της ταυτότητα. Ακόμα οι αστυνομικοί επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν μια προσαγωγή.
Ως απάντηση οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν διαδήλωση στην Ελευθερίου Βενιζέλου και συνέχισαν τη διαμαρτυρία στην κεντρική πλατεία της πόλης με αίτημα να ανοίξει το πάρκο.
«Είμαστε δυστυχώς αναγκασμένοι να ξανακλείσουμε το Άλσος σε μια προσπάθεια να μας βρει η 11η Ιανουαρίου στην βέλτιστη επιδημιολογική κατάσταση ώστε μαθητές, εκπαιδευτικοί και βοηθητικό προσωπικό να επιστρέψουν με ασφάλεια στο φυσικό τους χώρο. Παίζουμε άμυνα για να προστατεύσουμε ό,τι αγαπάμε περισσότερο αφενός και αφετέρου γιατί δεν επιθυμούμε με κανένα τρόπο αυτά που χτίσαμε σε διάστημα τόσων μηνών να γκρεμιστούν από την χαλάρωση λίγων ημερών. Αξίζει να προσπαθήσουμε για μια ακόμα φορά. Να μείνουμε σπίτι και να μείνουμε ασφαλείς», ήταν η δήλωση του δημάρχου Σταύρου Τζουλάκης.

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ: Nα ληφθούν μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων και να μείνει ανοιχτό το Άλσος

Μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων ζητά η «Λαϊκή Συσπείρωση» Νέας Σμύρνης που αναφέρεται στη στάση κυβέρνησης και δημοτικής αρχής. Όπως σημειώνει, «στον δήμο μας, η δημοτική αρχή επιλέγει να βαδίζει στον ίδιο δρόμο με την κυβέρνηση όπως απέδειξε η προκλητική αφωνία της απέναντι στην επίκαιρη ερώτηση της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο για το ποια μέτρα σκοπεύει να πάρει για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων.
Από την άλλη προκλητικά συντάσσεται με την κυβέρνηση που, απέναντι στην ανάγκη ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, λήψη μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς, για την αποσυμφόρηση των μέσων μαζικής μεταφοράς, το μόνο που κάνει είναι να προχωράει σε συνεχόμενα lockdown. Σε αυτά τα πλαίσια εντάσσεται και η απόφαση της να κλείσει το Άλσος Ν. Σμύρνης ως τις 10 Γενάρη με το πρόσχημα της προετοιμασίας για το άνοιγμα των σχολείων», αναφέρει.
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καλεί τη δημοτική αρχή «να πάψει να κρύβει τόσο τις δικές της ευθύνες όσο και της κυβέρνησης πίσω από την ατομική ευθύνη και να διεκδικήσει τώρα προσλήψεις επιπλέον προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία, επαναλαμβανόμενα μαζικά τεστ, σε σύγκρουση με την κυβερνητική πολιτική. Να αξιοποιήσει και να διαμορφώσει κατάλληλους χώρους για δημιουργία σχολικών αιθουσών για να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις. Να διεκδικήσει την ενίσχυση των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στον δήμο μας.
Να αφήσει ανοιχτό το Άλσος της Νέας Σμύρνης, έναν από τους ελάχιστους εναπομείναντες ελεύθερους χώρους άθλησης, ψυχαγωγίας και εκτόνωσης για εκατοντάδες εργαζόμενους και οικογένειες με μικρά παιδιά που σε αυτή τη συγκυρία αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία».

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!