Νέα ποινική δίωξη για κακούργημα κατά του δημάρχου Νεάπολης-Συκεών

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απάτη σε βάρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε βάρος του δημάρχου Νεάπολης Συκεών Σίμου Δανιηλίδη αλλά και του πρώην προέδρου του «Δημοτικού Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης», άσκησε ο εισαγγελέας διαφθοράς Θεσσαλονίκης Αχιλλέας Ζήσης.

Η υπόθεση ξεκίνησε να ερευνάται μετά από καταγγελία για τη λειτουργία των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών του δήμου Νεάπολης Συκεών. Η έρευνα των ελεγκτών της ειδικής υπηρεσίας διαχείρισης επιχειρησιακών προγραμμάτων του υπουργείου Εργασίας  φέρεται να ανέδειξε μεγάλες αναντιστοιχίες μεταξύ των δηλωμένων παιδιών και αυτών που πραγματικά φιλοξενούνταν στους σταθμούς. Με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας για τα έτη 2011, 2012, 2013 ο εισαγγελέας διαφθοράς παρήγγειλε ποινική δίωξη για απάτη εις βάρος των οικονομικών συμφερόντων των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, η ζημία της οποίας, μέσω των επιδοτήσεων του «Δημοτικού Κοινωνικού Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας» και της «Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης» της οποίας πρόεδρος ήταν τότε ο κ. Δανιηλίδης, ανέρχεται σε περίπου 250.000 έως 300.000 ευρώ.

Το επόμενο διάστημα ο κ. Δανιηλίδης και ο πρώην πρόεδρος του «Δημοτικού Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης» θα κληθούν να λογοδοτήσουν ενώπιον ειδικού ανακριτή. Την ίδια ώρα η έρευνα συνεχίζεται για τα έτη 2014 και 2015 και παράλληλα φαίνεται ότι ξεκίνησαν οι διαδικασίες επιστροφής των χρημάτων στο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα μπήκε οριστικό τέλος στην ποινική δίωξη σε βάρος του κ. Δανιηλίδη για «ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση» για την υπόθεση αναληθούς τοπογραφικού του δήμου Συκεών σε έργο κατασκευής δύο νηπιαγωγείων που χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΣΠΑ, ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ, ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ, ΔΑΝΗΙΛΙΔΗΣ, ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!