Νέα Φιλαδέλφεια: Θετικό κλίμα μεταξύ Δήμου – ΑΕΚ για το γήπεδο

Η συνεδρίαση με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Δήμου, αντιπροσώπων της ΠΑΕ ΑΕΚ και ανθρώπου του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας με θέμα την «Αγιά Σοφιά» έβγαλε… είδηση ευχάριστη για την Ένωση. Όπως δήλωσαν όλοι οι εμπλεκόμενοι εξερχόμενοι από το δημαρχείο η συνάντηση έγινε σε άκρως θετικό κλίμα, με τη χρησιμοποίηση της λέξης «σύμπνοια» για την κατασκευή του γηπέδου να αποτελεί το συνδετικό κρίκο των δηλώσεων τόσο του δημάρχου, Άρη Βασικόπουλου, όσο και του προέδρου της ΠΑΕ Βαγγέλη Ασλανίδη.

Τι έγινε στη συνεδρίαση

Η συνεδρίαση διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών (δεν επετράπη η είσοδος στους δημοσιογράφους) αλλά και με παρουσία αστυνομικών δυνάμενων κάτω από το δημαρχείο (για το… φόβο των Ιουδαίων).

Παρά τα όσα είχαν διαρρεύσει περί παρουσίασης μελέτης από πλευράς Δήμου αυτό δεν συνέβη. Απλά ο Δήμος είχε φέρει μαζί του μηχανικούς από το εξωτερικό, οι οποίοι υπέβαλλαν τεχνικά ερωτήματα στην πλευρά της ΠΑΕ (εκπροσωπήθηκε από τοπυς Ανδριόπουλο, Κυρατσού, Τσικνιά, Ασλανίδη και Στράτο).

Οι απαντήσεις που δόθηκαν φάνηκε να ικανοποιούν το Δήμου, που αύριο θα λάβει από την Ένωση όσα επιπλέον στοιχεία ζητήθηκαν.

Βασιλόπουλος: «Υπάρχει θετική διάθεση, Θα ξαναμιλήσουμε»

Εξερχόμενος της συνεδρίασης ο Δήμαρχος, Άρη Βασιλόπουλος δήλωσε: «Θέλω να κάνω μία σύντομη δήλωση. Έγινε μία συνάντηση με τους ανθρώπους της ΑΕΚ για να λυθούν κάποια ζητήματα. Υπάρχουν κάποιες επισημάνσεις που είχαμε κάνει προεκλογικά και τις έχουμε κάνει και τώρα.

Μας έγινε μία αναλυτική ενημέρωση για την υπογειοποίηση και για άλλα τεχνικά ζητήματα. Υπήρξαν ερωτήσεις από την επιστημονική ομάδα. Τα δεδομένα που λάβαμε θα τα αξιολογήσουμε και στη συνέχεια θα μιλήσουμε πάλι με την ΑΕΚ. Υπάρχει θετική διάθεση. Η θέση μας είναι γνωστή και υπέρ του γηπέδου που το θέλουμε στην Φιλαδέλφεια. Έχουμε κάποιες επισημάνεις που είχαμε και πριν τις εκλογές. Είναι γνωστές και τις εξετάζουμε».

Ασλανίδης: «Με σύμπνοια θα πάμε καλά»

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Βαγγέλης Ασλανίδης τόνισε: «Βήμα – βήμα το γήπεδο θα γίνει. Υπάρχει σύμπνοια και έτσι πρέπει να προχωρήσουμε. Δόθηκαν οι αμοιβαίες εξηγήσεις. Απαντήσαμε σε όλες τις ερωτήσεις που είχε ο Δήμος βάσει σχεδίου. Δεν μας παρουσίασαν κάποιο άλλο σχέδιο, όπως είχε διαρρεύσει. Πάνω στο δικό μας μιλήσαμε. Πλέον υπάρχει μία πολύ καλή εξέλιξη. Η κουβέντα πήγε πολύ καλά. Μαζί με σύμπνοια θα πάμε καλά».

Θετικά μηνύματα και από Ανδριόπουλο

Κατά την έξοδό του από το Δημαρχείο ο Δημήτρης Ανδριόπουλος τόνισε πως ο Δήμος είναι πιο κοντά στο τελικό «ναι» για το γήπεδο. Επισήμανε ότι έγινε συζήτηση για όλα τα τεχνικά ζητήματα με τον Δήμο να είναι καταρχήν θετικός στις προτάσεις της ΑΕΚ, αν και υπάρχουν ακόμη πράγματα να συζητηθούν.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΓΗΠΕΔΟ, ΑΕΚ, ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!