Νέα «εβραϊκή» εμφάνιση του Γιάννη Μπουτάρη – Μετά το αστέρι του Δαυίδ φόρεσε κιπά (βίντεο)

Με κιπά, το γνωστό καπελάκι των εβραίων εμφανίστηκε σε εκδήλωση που έγινε το πρωί για τα αποκαλυπτήρια μνημείου στον χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου βρισκόταν κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο το εβραϊκό νεκροταφείο, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης. «Η πόλη της Θεσσαλονίκης άργησε αδικαιολόγητα πολύ να σπάσει τη σιωπή της και να αρχίσει να μνημονεύει την πιο ζοφερή στιγμή της ιστορία της. Η ανέγερση του μνημείου καθυστέρησε 72 ολόκληρα χρόνια», είπε χαρακτηριστικά στην ομιλία του.

Και πρόσθεσε, προκαλώντας τα θερμά χειροκροτήματα των παρευρισκομένων μεταξύ αυτών και της προέδρου της ισραηλιτικής κοινότητας Δαυίδ Σαλτιέλ και της πρέσβειρας του Ισραήλ Ιρίτ Μπέν-Άμπα: «Aν θέλουμε να λεγόμαστε άνθρωποι πρέπει τουλάχιστον να προσπαθήσουμε να φανταστούμε τον πόνο και την οδύνη των άλλων. Αν τελικά για εμάς τους Θεσσαλονικείς-μη-Εβραίους είναι δύσκολο να φανταστούμε τον πόνο των δικών μας Εβραίων, ίσως έχει έρθει επιτέλους η στιγμή να ψελλίσουμε ότι και για τους Εβραίους συμπολίτες μας είναι πλέον αδύνατον να φανταστούν την ντροπή μας», κατέληξε ο κ. Μπουτάρης.

Να σημειωθεί ότι η εμφάνιση του κ. Μπουτάρη με το εβραϊκό κιπά έρχεται δύομιση μήνες μετά την εμφάνισή του τον περασμένο Αύγουστο με το χαρακτηριστικό αστέρι του Δαυίδ στο στήθος κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας της νέας δημοτικής αρχής.

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΕΒΡΑΙΚΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ, ΑΣΤΕΡΙ ΔΑΥΙΔ, ΕΒΡΑΙΚΟ ΚΙΠΑ


Αφήστε μια απάντηση