νέα-διαμαρτυρία-για-τις-κοπές-δέντρων-1149850
ΔΗΜΟΙ | 13.03.2023 | 18:28

Νέα διαμαρτυρία για τις κοπές δέντρων στη Θεσσαλονίκη: «Δεν είναι κλάδεμα, είναι σφαγή»

Ύστερα από τις συλλήψεις διαδηλωτών που σημειώθηκαν το πρωί της Δευτέρας, για την κοπή των δέντρων στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς, κάτοικοι της Θεσσαλονίκης αντιδρούν μπροστά από το δημαρχείο, με το σύνθημα, «Δεν είναι κλάδεμα είναι σφαγή».

Σημειώνεται πως η αστυνομία προχώρησε σε 14 προσαγωγές, οι οποίες μετατράπηκαν σε συλλήψεις, όπου μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκεται ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «Οικολογία – Αλληλεγγύη» Μιχάλης Τρεμόπουλος (κατά τη δικογραφία αντιμετωπίζει επιπλέον τις πράξεις της αντίστασης και της εξύβρισης). Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη βία.

Στο μεταξύ, τη δυσαρέσκειά του για τον τρόπο με τον οποίο εξελίχθηκε η αστυνομική επιχείρηση, με τις προσαγωγές μελών οργανώσεων -μεταξύ των οποίων και του επικεφαλής του συνδυασμού «Οικολογία – Αλληλεγγύη» Μιχάλη Τρεμόπουλου– που διαμαρτύρονταν για τις παρεμβάσεις κοπής επικίνδυνων δέντρων εξέφρασε νωρίτερα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας σε επικοινωνία που είχε με υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, όπου και δήλωσε πως συμπαραστέκεται στον κ. Τρεμόπουλο.

Πηγή: thesstoday.gr