νδ-εμβολιασμός-αντιδράσεις-για-γαλ-922882
ΔΗΜΟΙ | 13.07.2021 | 11:12

ΝΔ – εμβολιασμός: Αντιδράσεις για «γαλάζιο» Πρόεδρο ΚΕΔΕ – Πώς “γείωσε” Μητσοτάκη μέσω Μόσιαλου

ΝΔ – εμβολιασμός: Αντιδράσεις για «γαλάζιο» Πρόεδρο ΚΕΔΕ – Πώς “γείωσε” Μητσοτάκη μέσω Μόσιαλου

Εσωκομματικά πυρά που προέρχονται ακόμη και από το Μέγαρο Μαξίμου  δέχεται από χθες ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου.

Αφορμή η εκδήλωση που διοργάνωσε η ΚΕΔΕ, με στόχο την ενημέρωση των δημάρχων για τον εμβολιασμό, με τον οποίο φαίνεται ότι ο κ. Παπαστεργίου δεν τα πάει και τόσο καλά, καθώς πρόσφατα είχε προκαλέσει αντιδράσεις όταν είχε ζητήσει να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα οι δήμαρχοι.

Η εκδήλωση αυτή, που έλαβε χώρα, λίγες ώρες (ξεκίνησε στις 15:00 και τελείωσε στις 16:30) πριν ο πρωθυπουργός ανακοινώσει την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών και, μάλιστα, επί ποινή αναστολής εργασίας, αποτέλεσε και την πρώτη εστία …αντιπολίτευσης των μέτρων Μητσοτάκη.

Και αυτό γιατί το μήνυμα που πέρασε στους δημάρχους από την εκδήλωση ήταν ότι το μέτρο της υποχρεωτικότητας δεν είναι μονόδρομος όπως επιχειρήθηκε να παρουσιαστεί από τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση.

Μόσιαλος: Αντί της υποχρεωτικότητας, πειθώ

Ο κ. Μόσιαλος, εξέφρασε την άποψη ότι αντί της υποχρεωτικότητας των εμβολίων πρέπει να ενταθεί η ενημέρωση και να πειστούν όσοι φοβούνται.

«Οι αρνητές είναι μόνο ένα 10%, οι άλλοι που δεν κάνουν εμβόλιο φοβούνται και πρέπει να τους ενημερώσουμε» δήλωσε χαρακτηριστικά, ασκώντας ευθεία κριτική στην κυβέρνηση ότι απέτυχε να ενημερώσει και να πείσει τους πολίτες, με αποτέλεσμα, μπροστά στην πλήρη αποτυχία του προγράμματος εμβολιασμού, να καταφεύγει στην υποχρεωτικότητα και τις “απειλές” για… διαθεσιμότητα όωων εργαζομένων δεν εμβολιαστούν

Την άποψη του κ.  Μόσιαλου αξιοποιεί η αντιπολίτευση στην κριτική που ασκεί στον πρωθυπουργό για τα μέτρα που ανακοίνωσε. Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα η ΕφΣυν σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της τονίζει: “Διαφωνεί ο Ηλίας Μόσιαλος (σ.σ. με τα μέτρα Μητσοτάκη). Τι είπε στους δημάρχους”.

Το γεγονός αυτό έχει κάνει πυρ και μανία τόσο “σκληρούς” δεξιούς όσο και ακραιφνείς “Μητσοτακικούς” στη ΝΔ, που έχουν βάλει στο στόχαστρό τους τον κ. Παπαστεργίου.

Διαύλους με Κουμουνδούρου;

«Με την παρουσία του καθηγητή Ηλία Μόσιαλου σήμερα πολλοί μύθοι που κάνουν κάποιους διστακτικούς καταρρίφθηκαν», δήλωσε κατά την εκδήλωση ο κ. Παπαστεργίου.

Τώρα, ευρισκόμενος και πάλι στο επίκεντρο της κριτικής, θα πρέπει να καταρρίψει τους μύθους που, διαρκώς, τον περιβάλλουν.

Ότι δεν είναι και τόσο φιλικά προσκείμενος στη ΝΔ.

Και ότι διατηρεί ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με την Κουμουνδούρου, μέσω του αδελφού του, ο οποίος ήταν επικεφαλής της παράταξης που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ποια βουλευτής της Ν.Δ. αρνείται να εμβολιαστεί;