Ναυαγοσώστες στις παραλίες του Δήμου Βόλου

Από τον ερχόμενο Σάββατο 1η Ιουνίου «πιάνουν δουλειά» οι ναυαγοσώστες στις παραλίες του Δήμου Βόλου, όπως προβλέπεται από τη σχετική σύμβαση που υπέγραψε σήμερα ο Δήμαρχος Πάνος Σκοτινώτης με τον εκπρόσωπο της επιχείρησης που ανέλαβε τη ναυαγοσωστική κάλυψη των πολυσύχναστων παραλιών του Δήμου για το χρονικό διάστημα έως και 31 Αυγούστου 2013.

Ο ανάδοχος προέκυψε από ανοιχτό δημόσιο διαγωνισμό, σύμφωνα με τους όρους διακήρυξης και τεχνικών προδιαγραφών που εγκρίθηκαν από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βόλου.

Οι υποχρεώσεις του αφορούν τη ναυαγοσωστική κάλυψη επτά παραλιών του Δήμου Βόλου με 8 ναυαγοσώστες. Πρόκειται συγκεκριμένα για τις παραλίες: Αλυκών (2), Δημοτικής Πλαζ Παγασών (1), Αναύρου (1), Νέας Αγχιάλου (1), Καρνάγιου (1), Χρυσής Ακτής (1) και Μαμιδάκη (1). Οι παραλίες αυτές, που βρίσκονται εντός των ορίων του Δήμου Βόλου, έχουν χαρακτηριστεί ως πολυσύχναστες λουτρικές εγκαταστάσεις σύμφωνα με το πρακτικό της Επιτροπής του άρθρου 1 § 1γ του Π.Δ. 23/2000 και επομένως επιβάλλεται η επιτήρησή τους από ναυαγοσώστες.

Ο ανάδοχος υποχρεούται να διαθέτει το προσωπικό, τον εξοπλισμό, την τεχνογνωσία και την ανάλογη εμπειρία που είναι απαραίτητα για την καλή εκτέλεσή του ναυαγοσωστικού έργου. Σημειώνεται ότι οι ναυαγοσώστες είναι υποχρεωτικό να κατέχουν πτυχίο σχολής αναγνωρισμένης από το ΥΕΝ και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Τα βάθρα θα λειτουργούν καθημερινά από 10:30πμ έως 5:30μμ. και κάθε ναυαγοσώστης θα ελέγχει έκταση ακτής σε ακτίνα τριακοσίων (300) μέτρων εκατέρωθεν του βάθρου.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ, ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΕΣ, ΣΚΟΤΙΝΙΩΤΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!