Ναύπλιο: Μείωσε το κόστος των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου το δημοτικό συμβούλιο

Τη μείωση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ναυπλιέων, ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο κατά την τελευταία του συνεδρίαση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, από την 1η Σεπτεμβρίου, οι γονείς με οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα που αποκτήθηκε το οικονομικό έτος 2014 έως και 6.000 ευρώ απαλλάσσονται παντελώς της καταβολής τροφείων, ενώ οι έχοντες οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα άνω των 6.000,01 ευρώ θα καταβάλλουν τροφεία σε ποσοστό 2,5% κατ΄ έτος του φορολογητέου οικογενειακού εισοδήματος.

Επίσης, απαλλάσσονται από την καταβολή τροφείων οι πολύτεκνες οικογένειες, οι μονογονεϊκές και οι οικογένειες στις οποίες ο ένας εκ των δύο γονέων ή τέκνο έχει καταστεί ανάπηρος με ποσοστό 67% και άνω.

Η απαλλαγή ισχύει για οικογενειακά φορολογητέα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το οικονομικό έτος 2014 μέχρι του ποσού των 30.000 ευρώ. Για οικογενειακά φορολογητέα εισοδήματα άνω των 30.000 ευρώ το μηναιαίο τροφείο θα είναι 30 ευρώ. Για τα δεύτερα παιδιά κάθε οικογένειας θα καταβάλλεται το 50% των τροφείων που καταβάλλεται για το πρώτο παιδί και για τα τρίτα παιδιά και πλέον κάθε οικογένειας η φιλοξενία θα είναι δωρεάν. Δωρεάν θα είναι η φιλοξενία και για τα νήπια των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΜΕΙΩΣΗ, ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ, ΠΑΙΔΙΚΑ ΤΡΟΦΕΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!