Να απομακρυνθεί το νεκροταφείο Νίκαιας ζητά ο δήμος

Τη μη επέκταση των λειτουργιών του Γ’ νεκροταφείου Νίκαιας, με την προοπτική της οριστικής απομάκρυνσής του, αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο, ζητώντας τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων από το δήμο της Αθήνας για την εξασφάλιση της υγιεινής του χώρου. Μάλιστα, ο δήμαρχος Νίκαιας Στέλιος Μπενετάτος θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για τη συμμετοχή του δήμου στα έσοδα του Γ’ νεκροταφείου.

Η κατάρτιση μελέτης από το δήμο Αθηναίων για επέκταση των δραστηριοτήτων του Γ’ νεκροταφείου, κυρίως με τη δημιουργία υποδομής για την καύση των νεκρών, σηματοδοτεί την πρόθεσή του για τη συνέχιση της λειτουργίας. Ωστόσο, ο δήμος Νίκαιας δηλώνει την αντίθεσή του στην επέκταση, παρόλη τη θετική στάση του στο θέμα της καύσης των νεκρών και τη δυνατότητα επιλογής της από τους πολίτες και επισημαίνει ότι στο νεκροταφείο του Σχιστού μπορεί και πρέπει να χωροθετηθεί αυτή η λειτουργία με όλες τις προϋποθέσεις περιβαλλοντικής προστασίας.

«Στόχος μας δεν μπορεί να είναι άλλος από την οριστική απομάκρυνση του Γ’ νεκροταφείου και την απόδοση του χώρου στους δημότες και τη νεολαία», τόνισε ο δήμαρχος Νίκαιας και πρόσθεσε: «απαιτούμε λήψη όλων των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας στο χώρο του Γ’ νεκροταφείου. Στη μελέτη του δήμου Αθηναίων φαίνεται με σαφήνεια ότι ο συγκεκριμένος δήμος έχει μεγάλα έσοδα από τη λειτουργία του νεκροταφείου που με την επέκτασή του προσδοκά να αυξήσει». Όπως είπε, η δημοτική αρχή διεκδικεί μέρος των εσόδων του Γ’ νεκροταφείου σαν αποζημίωση για την επιβάρυνση της πόλης από τη λειτουργία του νεκροταφείου, ενώ τόνισε ότι είναι ακόμη αναγκαίο να παρέχονται όλες οι διευκολύνσεις για όσους επιλέγουν την πολιτική κηδεία.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ


Αφήστε μια απάντηση