n-σοφιανός-τι-σχέδιο-έχει-η-δημοτική-αρ-613249
ΔΗΜΟΙ | 27.03.2023 | 21:26

N. Σοφιανός: Τι σχέδιο έχει η δημοτική Αρχή για τις 18 διαβάσεις;

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 27 Μάρτη 2023, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και Δημοτικός Σύμβουλος, έθεσε προ ημερήσιας διάταξης τα εξής θέματα :

« Επιμένουμε στο θέμα και δεν θα περιμένουμε επόμενο θάνατο συμπολίτη μας στις γραμμές του τρένου για να το ξανασυζητήσουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Είναι προδιαγεγραμμένο ότι θα έχουμε και άλλα τέτοια θανατηφόρα δυστυχήματα. Επιμένουμε να καταθέσει η δημοτική Αρχή συγκεκριμένο σχέδιο ενεργειών που θα κάνει ο Δήμος της Αθήνας για τις 18 διαβάσεις. Δηλαδή, σε κάθε μια από αυτές τι βελτιωτικές παρεμβάσεις θα γίνουν και με τι χρονοδιάγραμμα. Επιμένουμε να έρθει διεκδικητικά στην επικαιρότητα το αίτημα για την πλήρη υπογειοποίηση των σιδηροδρομικών γραμμών τουλάχιστον σε ότι αφορά την έκταση του Δήμου της Αθήνας. Στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δήλωσε η Δημοτική Αρχή ότι συμφωνεί με την υπογειοποίηση, κάτι για το οποίο μέχρι τώρα δεν έπαιρνε θέση. Θα πρέπει να γίνουν συγκεκριμένες ενέργειες διεκδίκησης τουλάχιστον για το κομμάτι που βρίσκεται στα όρια του Δήμου της Αθήνας, από τον Σταθμό Λαρίσης μέχρι και τον Δήμο Ταύρου-Μοσχάτου, για να απαιτήσουμε αυτό το δίκαιο αίτημα των κατοίκων, να μπορέσει να σταματήσει ο αποκλεισμός του 3ου και 4ου διαμερίσματος, να σταματήσουμε να μετράμε ανθρώπινες απώλειες.

Τέσσερα σχολικά κτίρια της Γκράβας (40ο Γυμνάσιο/Λύκειο και 24ο Γυμνάσιο/Λύκειο) εντάσσονται σε ένα πρόγραμμα για ασφαλή σχολεία, αντισεισμική, αντικεραυνική, αντιπλημμυρική θωράκιση της Περιφέρειας Αττικής. Τα συγκεκριμένα σχολικά συγκροτήματα είχαν ενταχθεί σε αυτό το πρόγραμμα και το 2016 που όμως τότε δεν υλοποιήθηκε. Θα θέλαμε να ενημερώσετε το Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με το πρόγραμμα και το χρονοδιάγραμμα που θα έχει, καθώς και να ενημερωθούμε αν έχει γίνει συζήτηση με τους Διευθυντές των Σχολείων και με τις τριμελείς επιτροπές που έχουν την ευθύνη για κάθε σχολικό συγκρότημα, ώστε αιτήματα των σχολικών κοινοτήτων να ενταχθούν σε αυτό το πρόγραμμα και σε αυτό τον σχεδιασμό.

Εδώ και 39 χρόνια εκκρεμεί η ανέγερση βρεφονηπιακού σταθμού στην οδό Επινίκου & Λεωφ. Ιωνίας, στην περιοχή του Προμπονά. Απαιτείται άμεσα η διάνοιξη του δρόμου επί της Επινίκου και Λεωφ. Ιωνίας. Για ποιόν λόγο οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, από τον Ιούνιο του 2002, δεν δίνουν στοιχεία στην Περιφέρεια, η οποία έχει την ευθύνη, ώστε να μπορέσει να επιταχύνει επιτέλους την ίδρυση του βρεφονηπιακού σταθμού;

Εγκατάλειψη και αδιαφορία για ακόμα έναν ελεύθερο χώρο πιστώνεται στο ενεργητικό της δημοτικής Αρχής. Από τις 8 Ιουλίου του 2021, έχει απαλλοτριωθεί τμήμα του γνωστού πάρκου Ρεγκούκου, στην 5η δημοτική κοινότητα, που είναι χαρακτηρισμένο ως χώρος πρασίνου. Δυστυχώς, από τότε ο χώρος παραμένει αδιαμόρφωτος, σκουπιδότοπος, υπαίθριο πάρκινγκ με εγκαταλειμμένα αυτοκίνητα. Ζητάμε το αυτονόητο. Να διαμορφωθεί και να φυτευτεί το πάρκο για τον σκοπό για τον οποίο πληρώθηκε από τον Δήμο και από τους δημότες, και αντίστοιχα οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου (οδοποιίας, αποχέτευσης κοινόχρηστων χώρων, πρασίνου και αστικής πανίδας) να συνδράμουν με συγκεκριμένες ενέργειες. Να μην περιμένουμε να συζητήσουμε και γι’ αυτό μετά από τέσσερα χρόνια όπως και για τα υπόλοιπα πάρκα της εγκατάλειψης.

Αίτημα για την ερειπωμένη κατοικία στην οδό Ερμωνάσσης 9, σχετικά με την ανάγκη απολύμανσης και καθαρισμού του χώρου, έχει κατατεθεί ο Σύλλογος «πολίτες της Ριζούπολης».

Συμφωνούμε να επανακοινοποιηθεί η ομόφωνη τοποθέτηση του Δημοτικού Συμβουλίου για το 26ο Γυμνάσιο ζητώντας από την  Κυβέρνηση να μην προχωρήσει στον χαρακτηρισμό του ως Πειραματικό. »