Ν. Κακλαμάνης: Να φτιαχτεί Τέμενος, αλλά όχι στο κέντρο της Αθήνας

Τη δημιουργία μουσουλμανικού Τεμένους μακριά από το κέντρο της Αθήνας υποστήριξε ο βουλευτής Ά Αθηνών της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης, σε ερώτησή του προς τους Υπουργούς Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αριστείδη Μπαλτά, Οικονομίας, Ναυτιλίας, Υποδομών και Τουρισμού, Γιώργο Σταθάκη και Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά.

Ο κ. Κακλαμάνης αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις του Δήμου Αθηναίων επί δημαρχίας του για το θέμα, τονίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει επίσημος χώρος λατρείας για τους μουσουλμάνους μετανάστες, είτε αυτοί ζουν νόμιμα στη χώρα μας, είτε όχι.

Όπως ανέφερε, ο ίδιος είχε έρθει σε συνεννόηση με την Περιφέρεια Αττικής για την παραχώρηση 100 στρεμμάτων, εκτός του οικιστικού ιστού του δήμου στην περιοχή του Σχιστού, όπου θα δημιουργούνταν εκτός από το Τέμενος και μουσουλμανικό νεκροταφείο, που ακόμη και σήμερα δεν υπάρχει σε ολόκληρη την Αττική.

Ο βουλευτής της ΝΔ, επεσήμανε ότι έχουν προκύψει προβλήματα από τις νομοθετικές ρυθμίσεις για την ανέγερση Τεμένους στην Αθήνα (Βοτανικό) που πλήττουν τα συμφέροντα του δήμου και των πολιτών και ζήτησε να ενημερωθεί σε ποιες ενέργειες θα προβούν τα αρμόδια υπουργεία, προκειμένου να μη θιγούν τα συμφέροντα του Δήμου Αθηναίων και να εξασφαλιστεί ο χώρος πρασίνου, που του ανήκει, στην περιοχή του Ελαιώνα. Ζήτησε επίσης να μάθει αν υπάρχουν εγγυήσεις ότι η ανέγερση και η λειτουργία του Τεμένους στην καρδιά της Αθήνας, δεν θα διαταράξει την κοινωνική συνοχή και την ειρηνική συμβίωση χριστιανών και μουσουλμάνων στην πρωτεύουσα.

Τέλος, ρώτησε για ποιο λόγο η κυβέρνηση δεν προωθεί τη λύση του Σχιστού κι αν υπάρχουν εγγυήσεις από την κυβέρνηση της Τουρκίας, ότι, σε περίπτωση που ολοκληρωθεί η ανέγερση του Τεμένους στην Αττική, εκείνη θα ανοίξει τη Σχολή της Χάλκης.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ, ΣΧΙΣΤΟ, ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟ ΤΕΜΕΝΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!