Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας: 5 ισχυροί δήμοι στο νομό - Aftodioikisi.gr
Σάββατο
16
Οκτώβριος
Back

Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας: 5 ισχυροί δήμοι στο νομό

Χωροταξική πρόταση για τον «Καλλικράτη» στην Μαγνησία κατέθεσε πρόσφατα η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ. Η πρόταση περιλαμβάνει πέντε ισχυρούς δήμους στην ηπειρωτική Μαγνησία και τρεις στα νησιά των Βορείων Σποράδων.

Ειδικότερα, προτείνεται ο νέος μεγάλος δήμος που θα δημιουργηθεί με έδρα το Βόλο να περιλαμβάνει τους σημερινούς δήμους Βόλου -Αγριάς – Αισωνίας – Αρτέμιδας – Ιωλκού – Νέας Ιωνίας – Πορταριάς – Μακρινίτσας με συνολικό πληθυσμό134.174 κατοίκους.

Ο δεύτερος δήμος στη νοτιοδυτική Μαγνησία προτείνεται να περιλαμβάνει τους δήμους Αλμυρού, Νέας Αγχιάλου, Πτελεού, Σούρπης, Ανάβρας με συνολικό πληθυσμό 28.850.

Ο τρίτος δήμος προτείνεται να περιλαμβάνει την βορειοδυτική Μαγνησία με τους παρακάτω δήμους: Κάρλας -Φερών και την κοινότητα Κεραμιδίου και συνολικό πληθυσμό 12.096, καθώς υφίστανται κοινά αναπτυξιακά δεδομένα σε όλους τους τομείς, ενώ επιπλέον η ανασύσταση της Λίμνης Κάρλας μπορεί να δώσει νέα αναπτυξιακά δεδομένα και στον τουρισμό, αφού δημιουργείται ένας άξονας που ξεκινάει από τις αρχαίες Φερές, το λιμναίο πολιτισμό και τις υποδομές της Κάρλας και καταλήγει στον ορεινό όγκο του Δυτικού Πηλίου και τις παραλίες του στο Αιγαίο.

Ο τέταρτος δήμος, σύμφωνα με τη Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ, προτείνεται να δημιουργηθεί από τη συνένωση όλων των δήμων του νοτίου Πηλίου, δηλαδή να περιλαμβάνει τους δήμους Αργαλαστής -Αφετών – Μηλεών – Σηπιάδος – .Τρικερίου με συνολικό πληθυσμό 11.563 και ο πέμπτος δήμος προτείνεται να περιλαμβάνει το ανατολικό Πήλιο με τους δήμους Ζαγοράς και Μουρεσίου και πληθυσμό 6.936 κατοίκους.

Πηγή: εφημερίδα Ταχυδρόμος

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!