Μπρούλιας για νέα κυβέρνηση: Να δώσει στην Αθήνα μητροπολιτικές αρμοδιότητες

Σε δήλωση με την οποία συγχαίρει την νέα κυβέρνηση της ΝΔ προχώρησε ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Μπρούλιας. Αναλυτικά ανέφερε τα εξής:

«Συγχαίρω τον νέο Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και εύχομαι ειλικρινά στην κυβέρνησή του να συμβάλει στην πρόοδο της χώρας και όλων των συμπολιτών μας. Η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα κομβικό σημείο και η μετάβασή της στη, μετά την κρίση, εποχή απαιτεί σχέδιο, προσήλωση στους στόχους, ευρύτατες πολιτικές και κοινωνικές συναινέσεις, αποτελεσματικότητα και ταχύτητα. Η Αθήνα, η καρδιά της χώρας, προκειμένου να τεθεί οριστικά σε τροχιά ανόδου, πρέπει να στηριχθεί οικονομικά και να ενισχυθεί θεσμικά. Είναι μονόδρομος να παρουσιαστεί άμεσα ένα ολοκληρωμένο κυβερνητικό πλάνο οικονομικής και αστικής αναζωογόνησης της πρωτεύουσας, που θα συνοδευτεί από συγκεκριμένο σχέδιο προάσπισης του δικαιώματος κατοίκων, επαγγελματιών και επισκεπτών στην εύρυθμη λειτουργία και την ασφάλεια. Παράλληλα, η νέα κυβέρνηση είναι αναγκαίο να βρει τα θεσμικά εργαλεία, ώστε να απελευθερώσει την πρωτεύουσα από τα δεσμά της επικάλυψης αρμοδιοτήτων και της γραφειοκρατίας, που την κρατούν καθηλωμένη, και να της παράσχει, επιτέλους, δυνατότητες μητροπολιτικής διακυβέρνησης. Η Αθήνα δεν χρειάζεται ευχές και καλές προθέσεις. Δεν έχει το περιθώριο να χάσει καμιά άλλη ευκαιρία».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΧΩΡΑΣ, ΜΠΡΟΥΛΙΑΣ, ΣΥΜΒΑΛΕΙ, ΠΡΟΟΔΟ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!