Μπουτάρης: Πουλάτε μούρη λόγω τηλεόρασης κ.Ζέρβα -Σφοδρή σύγκρουση στο δ.σ.

Μεγάλη ένταση σημειώθηκε νωρίτερα ανάμεσα στον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη και τον υποψήφιο δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα στο δημοτικό συμβούλιο όπου συζητείται το θέμα των συμβασιούχων.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Μπουτάρης άφησε αιχμές για τη στάση δημοτικών συμβούλων στο θέμα λόγω προεκλογικής περιόδου, με τον κ. Ζέρβα να σηκώνει το γάντι: «Εγώ συγκεκριμένη στάση πήρα τον Φεβρουάριο του 2015, έξι μήνες μετά τις εκλογές, όχι δύο μήνες πριν τις εκλογές. Άλλοι τώρα κρύβονται σε αυτά τα θέματα και άλλα λένε δημοσίως άλλα σε ξενοδοχεία και άλλα εδώ μέσα», είπε χειροκροτούμενος από τους εργαζόμενους που ήταν παρόντες στη συνεδρίαση.

Στη συνέχεια ο κ. Μπουτάρης αναφέρθηκε στο επιμέρους θέμα των 17 συμβασιούχων, λέγοντας ότι «με αυτούς τους 17 ήταν που είχες την αναίδεια και διαλύθηκε η σχέση μας» και προσθέτοντας ότι με πρόταση Μηταφίδη ήρθε η τροποποίηση του νόμου. Τότε ο κ. Ζέρβας υπενθύμισε ότι ο κ. Μπουτάρης δεν είχε έρθει να καταθέσει ως μάρτυρας στο δικαστήριο υπέρ των εργαζομένων, με τον δήμαρχο να υποστηρίζει πως όταν χρειάστηκε βρέθηκε στο πλευρό τους. «Αυτά να τα πείτε στους ίδιους», ανταπάντησε ο υποψήφιος δήμαρχος

Στη συνέχεια η ένταση χτύπησε κόκκινο με τον δήμαρχο να ανεβάζει τους τόνους και να λέει απευθυνόμενος προς τον κ. Ζέρβα: «Είστε αναιδέστατος γιατί επωφελείστε από τον κόσμο και την τηλεόραση για να πουλήσεις μούρη» και τον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης να απαντά: «Σας παρακαλώ αλλού αυτά κύριε δήμαρχε, όχι σε μένα».

Οι διάλογοι που ακολούθησαν:

Ζέρβας: Δεν σας επιτρέπω κύριε δήμαρχε να μιλάτε έτσι. Θα ζητήσω το λόγο επί προσωπικού

Μπουτάρης: Ζήτα τον, ασε ρε σε μένα αυτές τις εκφράσεις. Δεν σε ξέρω; Δεν σε ξέρω;

Ζέρβας: Υπέρ του να αποφασίσει η Οικονομική Επιτροπή. Όποια απόφαση και να πάρουμε είναι άκυρη καθώς δεν έχει μεταφέρει αρμοδιότητα από την Οικονομική Επιτροπή.

Μπουτάρης: Με διαβεβαίωσαν όλα τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής ότι θα ψηφίσουν υπέρ.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΖΕΡΒΑΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!