Μπουτάρης: Είμαι ευχαριστημένος από τον Μητσοτάκη για τα μακεδονικά προϊόντα

Σε ιδιαίτερα ζεστό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, με τον πρώην Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.

Οι δύο άνδρες και οι συνεργάτες τους, συναντήθηκε στο περιθώριο του Thessaloniki Summit που ξεκίνησε τις εργασίες του σήμερα και στο οποίο ο Ζόραν Ζάεφ θα συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για πρώτη φορά μετά το γαλλικό βέτο στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Βόρειας Μακεδονίας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας Μακεδονία, η συνάντηση Ζόραν Ζάεφ και Γιάννη Μπουτάρη διήρκησε 20 λεπτά, με τον τέως Δήμαρχο να δηλώνει εξερχόμενος: «Η συνάντηση ήταν σε ένα κλίμα πολύ φιλικό, πολύ παραγωγικό. Ένα από τα πράγματα τα οποία θίξαμε είναι η σχέση που πάμε να αναπτύξουμε με το Μουσείο Ολοκαυτώματος των Σκοπίων… Ένα δεύτερο, τα θέματα που σχετίζονται με περιβαλλοντική οργάνωση γιατί ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ συνεργάζεται μαζί τους» σημείωσε.

Ο Γιάννης Μπουτάρης είπε πως συζητήθηκε και το βέτο της Γαλλίας. «Φυσικά είπαμε ότι ήταν πολύ δυσάρεστο που λόγω Γάλλων μετακινήθηκε λιγάκι η ημερομηνία έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων για την ένταξη στην Ε.Ε..» και πρόσθεσε: «Το θέμα είναι ότι ο Ζάεφ είναι ένας πολιτικός ο οποίος είναι σοβαρός δεν είναι βιαστικός, έχει μια αντίληψη για τη χώρα του πάρα πολύ προοδευτική κι εμείς ανταποκρινόμαστε σε μια τέτοια πρωτοβουλία που παίρνουμε να δημιουργούνται φιλίες μεταξύ των λαών».

Σε ερώτηση εάν ο Ζόραν Ζάεφ εξέφρασε δυσαρέσκεια σχετικά με την παρουσίαση παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, του σήματος για τα μακεδονικά προϊόντα, ο Γιάννης Μπουτάρης είπε ότι «ίσα ίσα που είναι ευχαριστημένος με τη συμπεριφορά Μητσοτάκη και είπε ο ίδιος ότι τα μακεδονικά προϊόντα όπως και η επιτροπή για τα βιβλία προχωρούν, ίσως χρειάζονται μια επιτάχυνση αλλά πρέπει να γίνονται, κι έχει απόλυτο δίκιο, με πολύ αργά βήματα».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ, ΖΑΕΦ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!