Μπουτάρης: 100 φορές να βανδαλίσουν τα μνημεία, 110 θα τα ξαναφτιάξουμε

Το μήνυμα πως «100 φορές κι αν βανδαλίσουν τα μνημεία, 110 φορές θα τα φτιάξουμε πάλι» έστειλε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, μετά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του υφυπουργείου Μακεδονίας- Θράκης, της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και της Ισραηλιτικής Κοινότητας, αναφορικά με τους βανδαλισμούς των εβραϊκών μνημείων.

Μιλώντας στον News 24/7 στους 88,6, ο κ. Μπουτάρης είπε ότι το βάρος πέφτει σε ακροδεξιές οργανώσεις και στην ιδεολογία τους. Πρόσθεσε ότι πρέπει να αποβληθούν από την κοινωνία και οι πολίτες να καταλάβουν γιατι είναι καλή η πολυπολιτισμικότητα και να αποκατασταθεί μια αλήθεια για τον ρόλο που έπαιξε η εβραϊκή κοινότητα στην πόλη .

Σχετικά με την επίθεση που δέχθηκε τον περασμένο Μάιο είπε ότι ο ένας μπήκε φυλακή και ο άλλος καταδικάστηκε με αναστολή. «Το μόνο που νιώθω είναι λύπη γι αυτούς τους ανθρώπους γιατί παρασύρονται» υπογράμμισε.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης μίλησε για το Μουσείο Ολοκαυτώματος, για το οποίο όπως είπε αναμένεται η έγκριση του σχετικού διατάγματος στις Βρυξέλλες, ενώ έχουν ξεκινήσει εδαφολογικές μελέτες, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία.

Σε ό,τι αφορά την Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Μπουτάρης ανέφερε πως υπάρχει μια ανακούφιση για το γεγονός ότι φτάσαμε σε συμφωνία, τόνισε όμως ότι θα πρέπει να φροντίσουμε για την εφαρμογή της.

 

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ, ΜΝΗΜΕΙΑ, ΒΑΝΔΑΛΟΙ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!